45 derecede sıcakta 15 YTL'ye hayat mücadelesi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin önemli pamuk üretim bölgelerinden Aydın'da, 45 dereceye kadar ulaşan sıcak hava, günlük 15 YTL'ye çalışan tarım işçilerini de fazlasıyla etkiliyor.

Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Ege Bölgesinde uzmanların 'zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın' uyarısına rağmen pamuk işçileri, çalışmalarını sürdürüyor Aydın'da son yapılan İl Ziraat Odaları Koordinasyon toplantısında 15 YTL olarak açıklanan günlük çapalama ücretleri, 45 derece sıcak altında çalışan işçileri tatmin etmese de tarlada çalışmalarına devam ediyorlar.

Sabah saat 07.00'da tarlaya inen işçiler adına konuşan Kadriye Aydın, ''Bu çöl sıcaklarında hayatımızı riske atıyoruz, ama ekmek parası için mecburuz'' dedi.

Bu arada Adnan Menderes Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur, küresel ısınmanın en çok güneş altında çalışan kişileri olumsuz etkilediğini, bu riski de en çok tarım işçilerinin taşıdığını söyledi.

Şendur,''Uzun süre güneş altında kalan işçiler, hem deri kanseri hem de deri yaşlanması hastalığına yakalanma riskini fazlasıyla taşımaktadır. Bu işçiler mümkün olduğunca açık renk elbiseleri tercih edip, güneşten korunmalıdır'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber