FETÖ'den iltica oyunuyla AB sabotajı

AB ile müzakere sürecinin hızlandığı son 6 ayda FETÖ kirli planını devreye soktu. Elebaşının "Türkiye yaşanılmayacak ülke, imajı verin" talimatıyla AB ülkelerine 17 bin iltica başvurusu yapıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Aralık 2018 09:00, Son Güncelleme : 22 Aralık 2018 09:17
FETÖ'den iltica oyunuyla AB sabotajı

Pensilvanya'daki teröristbaşı Fetullah Gülen'in talimatı üzerine harekete geçen AB ülkelerine sığınan firari hainler, Türkiye'nin AB nezdindeki imajına zarar vermek için iltica başvuruları üzerinden kirli bir plan devreye soktu.

AB ile müzakerelerin hızlandığı son altı ayda rekor sayıda Türk vatandaşı, FETÖ'cü olduğunu gerekçe göstererek AB ülkelerine iltica başvurusunda bulundu. Haziran 2018'de toplam 10 bin 623 olan başvuru sayısı, aradan geçen altı aylık sürede 17 bin 332'ye ulaştı. Bu rakamlar Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) son verileriyle de doğrulandı. 15 Temmuz ihanet girişiminden önce Türkiye'den AB ülkelerine yapılan iltica başvuruları ise sıfır seviyesindeydi.

Elebaşı talimat verdi

Teröristbaşı tarafından görevlendirilen ülke sorumluları, iltica başvurusunda bulunacak kişilerin işlemlerini bizzat takip ediyor. Her ülkede hukuk bürolarıyla anlaşmalar yapıldığı da belirtiliyor. FETÖ'cü hainler, haklarında mahkeme kararı, dava ve soruşturma bulunmayan kendilerine yakın isimleri de iltica listelerine dahil ediyor. Bu kişilerin, "FETÖ'cü olduğunu söylersen Avrupa'ya yerleşirsin" denilerek ikna edildiği vurgulanıyor. Başvurularda tanıklıklar FETÖ'cüler tarafından yapılıyor.

Son 6 ayda AB sürecinde önemli mesafe kat edildi

FETÖ, iltica başvuruları üzerinden başlattığı algı operasyonunun zamanlamasını, Türkiye'nin yeniden canlanan AB sürecini dikkate alarak belirledi. Son altı aylık süreçte AB ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için yoğun bir diplomasi trafiği yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temaslarıyla Hollanda'yla normalleşme adımları atıldı. Başkan Erdoğan da diplomatik temaslarıyla terör örgütü FETÖ'nün gerçek yüzünü AB ülkelerine anlattı.

İstanbul'da ByLock'çulara ağır darbe

İstanbul merkezli 12 ilde 39 ByLock kullanıcısına operasyon başlatıldı. Bursa'da da ankesör soruşturmasında 9'u muvazzaf 20 şüpheli gözaltında.

Osman Nuri CERİT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber