Vietnam Sendromu mu? Çeteler emekli veya ordudan atılmış asker kaynıyor...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son zamanlarda ortaya çıkan çetelerde emekli veya ordudan atılmış askerlerin oluşu akla ?Vietnam Sendromu'nu getirdi. Uzmanlara göre sivil hayata adapte olamayan bu kişiler çeteleşmeye gidiyor

ESKİDEN yeraltı dünyası isimleriyle ön plana çıkan çetelerde son zamanlarda emekli veya ordudan atılmış asker modası başladı. İstanbul'da önceki günlerde çökertilen ve aralarında iki Özel Kuvvet mensubunun bulunduğu çete ile Danıştay saldırısıyla bağlantılı olan emekli askerler de bu tezi destekler nitelikte. Siyasi ve adli suçların arkasındaki bu kişiler Sylvester Stallone'nin oynadığı ?İlk Kan' filmindeki ?Vietnam Sendromu'nu hatırlattı.

İTİBAR GÖRME HEVESLERİ VAR

BİR dönem Vietnam'dan dönen özel timciler nedeniyle ABD'nin yaşadığı sendrom Türkiye'de PKK'ya karşı görev yapmış özel harekatçılarda görülüyor. Milyon dolarlık silahlar kullanan ve bölgede büyük itibar gören bu kişilerin, sivil hayatta sıradan vatandaş gibi davranmak yerine çeteleşmeye giderek suç işledikleri görülüyor.

GİZLİ SERVİS İŞİ Mİ

KONUYLA ilgili konuşan Milli İstihbarat Teşkilatı eski Daire başkanlarından Mahir Kaynak şunları söyledi: ?Bu eylemler, bilinçli projeler midir, araştırılmalı. Yoksa bunu yapmadan ?Çetenin içinde asker var' dersek bir oyuna düşmüş oluyoruz.'

?ONLAR ARTIK SİVİLDİR'

SOSYOLOG Nilüfer Narlı da ?Bu kişisel tercih mi, bunu araştırmak ve vaka çalışmalarıyla üzerinde durmak lazım. O zaman sağlıklı bir analiz yapabiliriz' diye konuştu. Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ise ?Emekli olduktan sonra artık TSK ile tüm ilişki kesiliyor. Onları bireysel olarak ele almak gerekir' yorumunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber