Savcılık FETÖ sanığının itirafını samimi bulmadı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün, ABD'deki çatı kuruluşlarından olan Yağmur Damlası/Reindrop Turkish House da daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan ve çocuğa cinsel istismarı suçundan ABD'den sınır dışı edilen Mehmet Salih G. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Mehmet Salih G. hakkında, "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek" suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Aralık 2018 21:38, Son Güncelleme : 26 Aralık 2018 22:16
Savcılık FETÖ sanığının itirafını samimi bulmadı

Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre savcılık, şüpheli Mehmet Salih G. hakkında, "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek" suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. İddianamede ise önemli detaylar yer alıyordu. Savcılık, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün dış yapılanmasında faaliyet gösteren 4 bin 167 kişi tespit etti. Şüpheli Mehmet Salih G. de bunlardan biriydi.

FETÖ'YE AİT ÇATI ÖRGÜTÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Yağmur Damlası/Reindrop Turkish House'nin ABD'nin birçok eyaletinde örgütlenmesini tamamlamış, ABD'ye eğitim ya da çalışmak için giden bütün Türklere ait mail arşivlerini bulunduran, terör örgütünün finansmanı için bu kişilerden yardım toplama ve lobi faaliyetleri yürüten FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait çatı örgütü olduğu belirtildi.

YÖNETİCİ KONUMUNDA FAALİYET YÜRÜTTÜ

Şüpheli Mehmet Salih G.'nin, Yağmur Damlası/Reindrop Turkish House'nin 2014 yılında yönetiminde yer alarak, yönetim kurulu üyesi olarak yönetici konumunda aktif örgütsel faaliyet yürüttüğü anlatıldı.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Mehmet Salih G.'nin, ABD'de yürütülen çocuğa cinsel istismarı soruşturması sırasında mahkeme tarafından tutuklandığı ve 50 bin dolar kefaletle serbest bırakıldıktan sonra Greencart'ı iptal edilerek sınır dışı edildiği belirtildi.

4167 KİŞİNİN İSİMLERİ TESPİT EDİLDİ

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün 110 yabancı ülkede örgütün amaçları doğrultusunda dış yapılanmasını gerçekleştirdiği belirtilen iddianamede, dış yapılanmada örgütsel faaliyet yürütenler arasında şüphelinin de yer aldığı 4167 kişinin isimlerinin bulunduğu tespit edildiği anlatıldı.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANMAK İSTEDİ

Şüpheli Mehmet Salih G, savcılıktaki ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek örgütle ilgili olarak beyanlarda bulunacağını söylediği anlatıldı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne ait dershanelerde üniversite sınavına hazırlandığını belirten Mehmet Salih G., Marmara İngilizce Tıp Fakültesi'ni kazandığını, örgüte ait evlerde kaldığını da anlattı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra ABD'ye yaptığı başvurunun kabul edilerek gren kart aldığını ifade eden Mehmet Salih G. ABD'ye gittikten sonra Houston şehrinde bulunan Baylor Colege Of Medicine kabul edildiğini ve burada çalışmaya başladığını ifadesinde anlattı.

BÜYÜKÇELEBİ İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ ANLATTI

Yağmur Damlası/Reindrop Turkish House'nin başkanı Mehmet Okumuş'un teklifi üzerine yönetim kurulu üyesi olduğunu, burada toplantı düzenlediklerini anlatan Mehmet Salih G. terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan İsmail Büyükçelebi ile görüştüğünü anlattı.

SAVCILIK, SAMİMİ İTİRAF BULMADI

Savcılık, Mehmet Salih G.'nin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ABD'deki ayağının çökertilmesi için gereken tüm bilgileri samimi olarak paylaşmadığını belirterek bu nedenle ifadesinin etkin pişmanlıktan kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

AMERİKA'DA 135 CHARTER OKUL

Mehmet Salih G. hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY örgütü ile ilgili olarak rakamsal tespitlere de yer verildi. Emniyet ve açık kaynaklardan ABD, Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Romanya, Bosna-Hersek, Irak gibi ülkelerde bulunan bazı üniversitelerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne müzahir olarak faaliyet gösterdiği belirtiliyor. İddianamede, örgütün ABD'de 135 kadar Charter okulu mevcut olduğu ve bu okullarda yaklaşık 45 bin öğrenci bulunduğunun söylendiği anlatılıyor. İddianame göre, örgüte ait ABD'nin çeşitli eyaletlerinde toplam 165 sivil toplum kuruluşunun faaliyet gösterdiği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber