Ankara'da, Mustafa Tuna'ya 1 TL'lik otopark eleştirisi

Ankara'da uygulanmakta olan 1 TL'lik otopark ücretinden dolayı hiçbir belediye otoparkında yer bulmak mümkün değil!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2018 15:45, Son Güncelleme : 27 Aralık 2018 15:51
Ankara'da, Mustafa Tuna'ya 1 TL'lik otopark eleştirisi

Mustafa Tuna, Melik Gökçek sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilince, ilk yaptığı işlerden birisi otopark ücretlerini indirmek oldu. Tuna otopark ücretlerini gün boyunca 1 TL olarak belirledi.

Ancak, Ankara ili İstanbul gibi değil... İstanbul'da çok sayıda açık ve kapalı otopark olmasına rağmen, Gökçek döneminden bu yana çok az yatırım yapıldığı için, şehir merkezindeki otopark sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Metro hattındaki otoparklar dahi uzun vadeli ihtiyaçlara göre değil, kısa vadeli ihtiyaçlar dikkate alınarak oluşturuldu.

Tuna, otopark ücretlerini 1 TL'ye indirince, Ulus Hacıbayram veya Kızılay Kocatepe gibi kapalı otopark alanlarında, özellikle esnafın sabahtan aracını park etmesi nedeniyle, yer bulmak mümkün bulmuyor.

Hali hazırdaki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Tuna'nın yaşanan otopark sorunu için kısa vadede bir çözüm geliştirmesi gerekmektedir. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı'na talip olan Mansur Yavaş ve Mehmet Özhaseki'nin orta ve uzun vadede bu sorunu nasıl ortadan kaldıracakları konusundaki projelerini açıklamaları yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber