İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Fulya Özdemir'in katiline 'haksız tahrik' indirimiyle 18 yıl hapis

Antalya Kaş'ta 2 yıl önce Fulya Özdemir'in öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, sanık için önce müebbet hapis cezası verdi ancak tahrik indirimi ile ceza 18 yıla indirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2018 17:05, Son Güncelleme : 27 Aralık 2018 17:06
Fulya Özdemir'in katiline 'haksız tahrik' indirimiyle 18 yıl hapis

Antalya'nın Kaş ilçesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Fulya Özdemir'in katil zanlısı olarak yargılanan sanığa 18 yıl hapis cezası verildi.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Atilla Makta, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Duruşmada, maktulün babası Eyvaz Özdemir ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Atilla Makta'ya önce müebbet hapis cezası verdi. Heyet, cinayetin "haksız tahrik" altında işlendiğine hükmederek sanığın cezasını 18 yıla indirdi.

Özdemir ailesinin avukatı Selami Dalyan, yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararı yerinde bulmadıklarını ve bu nedenle istinaf mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

Verilen cezayı duyunca Fulya Özdemir'in babasının gözlerinin dolduğunu ifade eden Dalyan, "Baba gibi davayı takip eden herkes bu karara üzüldü. Cinayet suçundan hapis yatarken firar ederek başka bir cinayet daha işleyen kişiye 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını doğru bulmuyoruz" açıklamasında bulundu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kaş ilçesinde 25 Ekim 2016'da ormanlık alandan gelen koku üzerine vatandaşların ihbarı sonucu araştırma yapan jandarma ekipleri, kendisinden bir süredir haber alınamayan Fulya Özdemir'i (29) bıçaklanarak öldürülmüş halde bulmuştu.

Başlatılan soruşturma kapsamında, cinayet zanlısı olarak Kaş'taki bir otelde çalıştığı belirlenen Atilla Makta (33) ile kendisine yardım ettiği iddia edilen dayısı İ.Ç., Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gözaltına alınmış, şüphelilerden Makta tutuklanırken, İ.Ç. ise serbest bırakılmıştı.

Makta'nın, 2015'te Kırklareli Açık Cezaevi'nden firar ettiği belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber