Kavga eden 40 öğrenci üniversiteden atıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MERSİN Üniversitesi'nde (ME.Ü) 20 Aralık 2006'da sağ ve sol görüşlü öğrencilerin kavgasıyla ilgili Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma sonucunda 40 öğrencinin Yüksek Öğretim Kurumu'ndan atılmasına, 28 öğrencinin 1 yıl, 2 öğrencinin de yarım dönem okuldan uzaklaştırılmasına karar verildi. Ceza alan öğrenciler, Rektörlük binası önünde gitar çalıp, şarkı söyleyerek kararı protesto etti.

ME.Ü'de 20 Aralık 2006'da sol grupla ülkücüler arasında çıkan olayların ardından Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma sonuçlandı. Rektörlük Soruşturma Komitesi'nin verdiği kararda, olaylara karıştığı gerekçesiyle 40 öğrencinin Yüksek Öğretim Kurumu'ndan atılmasına, 28 öğrencinin 1 yıl süreyle, 2 öğrencinin de 2 dönem okuldan uzaklaştırılmasına karar verildi. Soruşturma sonucunu öğrenmek için ME.Ü'ye gelen ve kapıda okuldan atıldıklarını öğrenen öğrenciler cezayı protesto etti. ?Eğitim hakkımız engellenemez'' diye slogan atan öğrenciler, gitar eşliğinde şarkı söyledi.

İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURACAKLAR

Öğrenciler adına açıklama yapan Biyoloji Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Ali Osman Adıgüzel, olaylardan sonra yaklaşık 150 kişiye soruşturma açıldığını belirterek, ?Biz de soruşturmanın sonucunu öğrenmeye gelmiştik. Kapıda güvenlik görevlisi bizi durdurarak, rektörlüğün verdiği listeyi gösterdi ve bize okuldan atıldığımızı söyledi. İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulması talebinde bulunacağız'' dedi. Öğrenciler daha sonra kampustan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber