İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dizilere 'reklam krizi' arası

Ekonomik sıkıntıları gerekçe gösteren özel televizyonların yönetimleri "Hiç reklam alamadık" dedi. Ocak ayında dizilerin yeni bölümlerini yayımlamama kararı aldı

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 29 Aralık 2018 07:00, Son Güncelleme : 29 Aralık 2018 10:11
Dizilere 'reklam krizi' arası

Tüm Türkiye'yi ilgilendiren çarpıcı gelişmeyi, Jet Sosyete dizisinin senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel doğruladı. Kısa süre önce ortaya atılan iddiayı sosyal medya hesabında değerlendiren Birsel şu ifadeleri kullandı: Her ocak ayının ilk 1-2 haftası diziler yayına ara verir. Çünkü kanallarda reklam olmaz. Ancak bu yıl durum daha sıkıntılıymış. Bu nedenle TRT hariç tüm kanallar ortak görüşle, 21 Ocak haftasına kadar hiçbir dizinin yeni bölümünü yayınlamama kararı aldı.

Diziseverler ocak ayında TRT'de yayınlananlar dışındaki hiçbir dizinin yeni bölümünü izleyemeyecek. 'Jet Sosyete'nin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel, günler önce gündeme gelen bu bilgiyi doğruladı, reklamsızlıktan dolayı tüm TV kanallarının böyle bir karar aldığını açıkladı.

Her yıl başında bir-iki hafta ara verilen dizi yayınında bu kez ara süresi uzadı. Televizyon kanallarının ortak aldığı kararla, TRT'dekiler hariç hiçbir dizi üç hafta yayınlanmayacak. Nedeni ise ekonomik kriz.

Özel televizyon kanalları ortak karar aldı 2019'un ilk ayında televizyonlar dizilerin yeni bölümlerini yayınlamayacak. Dizilerinin yeni bölümlerini yayınlayacak tek televizyon kanalı ise TRT olacak. İddia olarak günlerdir konuşulan şeyi TV 8'deki Jet Sosyete'nin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel resmen doğruladı. Birsel, kanalların dizi yayınlamama karanının gerekçesinin tamamen ekonomik olduğunu duyurdu. Birsel, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ocak ayında TRT1 dışındaki diğer tüm kanalların ortak bir kararla dizilerin yeni bölümlerini 3 hafta yayınlamayacaklarını duyurdu. Birsel, Instagram hesabından yaptığı açıklamasında şunları ifade etti: "Kahkahalar ve her hafta çoğalan seyircimiz için teşekkürler. Önemli açıklama: Malumunuz her Ocak ayının ilk 1-2 haftası, diziler yayına ara verir. Bunun sebebi Ocak ayının başında TV kanallarında reklam olmamasıdır. Bu yıl ise reklam durumu biraz daha sıkıntılı imiş. Bu sebeple, TRT hariç tüm kanallar bir araya gelip 21 Ocak haftasına kadar hiçbir dizinin yeni bölümünü yayınlamama konusunda ortak karar aldı. Yani biraz hasret kalacağız. 23 Ocak Çarşamba gününden itibaren yine her hafta beraberiz!"

Türk dizileri özellikte Ortadoğu'da çok talep görüyor. Dünyada 140'tan fazla ülkede izlenen Türk dizilerinden elde edilen ihracat geliri 2018'de 350 milyon doların üzerine çıktı. Öyle ki geçtiğimiz günlerde milli kültürün uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak dizi filmlerin desteklenmesi, sinema sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması, Türkiye'nin film üretim merkezlerinden biri haline gelmesi ve film turizminin desteklenmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunulmuştu. Teklifin en kısa zamanda yasalaşacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber