FETÖ'cü Kemal Batmaz'ın Prof. ağabeyine 22,5 yıl istendi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan ve darbeyi yöneten örgütün sivil imamlarından olduğu gerekçesiyle yargılanan Kemal Batmaz'ın ağabeyi FETÖ şüphelisi tarih profesörü Şakir Batmaz, 'terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla yargılandığı davada 4'üncü kez hakim karşısına çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Aralık 2018 08:45, Son Güncelleme : 29 Aralık 2018 14:56
FETÖ'cü Kemal Batmaz'ın Prof. ağabeyine 22,5 yıl istendi

Meslekten ihraç edilen Batmaz, 15 Temmuz gecesi memleketi Nevşehir'de olduğunu iddia ederek, "Kardeşim Kemal Batmaz'ın eşi ve çocukları da dahil olmak üzere yakınlarımızla Nevşehir'de düğündeydik ama Kemal düğünde yoktu" dedi.

"ÖRGÜTÜN ÜNİVERSİTEDEKİ 1 NUMARALI İSMİ"

Şakir Batmaz hakkında Ankara'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan dava dosyası, yetkisizlik kararı verilerek, Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Davanın iddianamesinde Şakir Batmaz'ın profesör olarak görev yaptığı Erciyes Üniversitesi'nde örgütün bir numaralı ismi olarak bilindiği öne sürüldü.

FETÖ'cü hainler rehineleri canlı kalkan yapmak istemiş!

TERÖRİSTBAŞI İÇİN MERKEZ KURDULAR!

İddianamade, Batmaz'ın Erciyes Üniversitesi yönetimini, FETÖ'nün hakimiyeti altına sokmasının ardından üniversitede, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in tedavisi amacıyla GEN- KÖK (Genetik ve Kök Hücre Tedavi Merkezi) kurulduğu iddialarına da yer verildi. Şakir Batmaz hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü kez hakim karşısına çıkan Şakir Batmaz,'örgüt yönetici ve üyesi' olmadığını ileri sürerek beraatini istedi.

'BATMAZ, O GRUBA MENSUP OLARAK BİLİNİRDİ'

Dönemin rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, "Rektörlüğüm döneminde kimseyi, bir kurumun temsilcisi olarak muhatap almadım. Şakir Batmaz, resmi toplantılar için yanıma gelirdi. Bunun dışında bir görüşmemiz olmazdı. Tanık Ahmet Ş.'nin ifadesinde, Şakir Batmaz'ın, benim makam odama geldiğinde 'ayakta hazır olda karşılardı' iddiası yalan ve saçmadır. Rektör olduğum dönemde Şakir Batmaz, söz konusu gruba mensup olarak bilinirdi ama benim yanıma o grubu temsilen hiç gelmedi. Onunla ilgili bana bir şikayet olmadı. Rektörlük seçimlerinde aktif olarak çalıştığına şahit olmadım. Görev yaptığım dönemde atama yaparken, FETÖ grubuna mensup kişileri atamamaya özen gösterdim" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber