Antalya 'cayır cayır' yanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşırı sıcakların etkili olduğu Antalya merkez ve ilçelerden çok sayıda yangın haberi geliyor. Orman Bölge Müdürlüğü Antalya genelinde gün boyunca toplam 18 yangın çıktığını açıkladı.

Kemer:

Kemer'e bağlı Kiriş köyündeki Kındıra mevkisindeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter ve arazözler yönlendirildi.Yangının rüzgar nedeniyle genişleme eğilimin bulunduğu bildirildi.

Hava sıcaklığının artması ve nem oranının azalması nedeniyle Antalya'nın merkez ve ilçelerinde de çok sayıda yangın ve orman yangını çıktı.

Manavgat:

Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesinde belediye çöplüğünde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Varsak:

Antalya'nın Varsak beldesi Kirişçi köyü Kındıra mevkinde de ormanlık alanda yangın çıktı. Fethiye'den gelen bir helikopter ile Antalya'dan 3 helikopterin havadan müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına çok sayıda arazöz, dozer ve yangın söndürme ekibi katıldı. Yangın kontrol altına alındı.

Merkez:

Antalya merkezinde Kırcami mahallesinde sazlık alanda başlayan yangın ise kısa sürede yayıldı. Yangında şu ana kadar 4 ev, bir otomobil ve çok sayıda sera zarar gördü.

Polis bölgede güvenlik önlemleri alırken, yangının bulunduğu bölgedeki evler boşaltıldı.A ntalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi'nin müdahale ettiği yangını söndürmek üzere vatandaşlar da destek veriyor.

Bu arada Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Antalya genelinde gün boyunca toplam 18 yangın çıktığını ve herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber