Çanakkale'de sıcak hava izni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇANAKKALE İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 3 gün süreyle etkili olacak aşırı sıcaklar nedeniyle 26-27-28 Haziran günlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, özürlü ve hasta personelin, 27 Haziran günü öğleden sonra tüm kamu çalışanlarının idari izinli sayılacaklarını duyurdu.

Çanakkale Meteoroloji İl Müdürlüğü verilerine göre kentte hava sıcaklığının bugün 36 derece, yarın 37 derece, Perşembe günü ise 34 derece olacağı, bu 3 günlük süre içinde nem oranının yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişeceği ve yüksek nemle birlikte hava sıcaklığını 5 ila 8 derece daha fazla hissedileceği açıklandı.

Bu bilgi doğrultusunda Çanakkale Valisi Orhan Kırlı başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, aşırı sıcakların insan sağlığı üzerinde bir takım olumsuzluklara yol açabileceği gerekçesiyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için idari izin kararı aldı.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, 26, 27 ve 28 Haziran günlerinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, özürlü personel, hipertansiyon, şeker, kalp, damar, beyin, kronik solunum sistemiş kronik karaciğer, kronik böbrek hastaları ve buna benzer süreğen hastalığı olanlar ve aşırı sıcakta açık alanda çalışması uygun olmayan kamu çalışanlarının amirlerine bilgi vermek kaydıyla idari izinli sayılacaklarını açıkladı. Vali Kırlı, hava sıcaklığının en üst noktaya ulaşacağı 27 Haziran Çarşamba günü il genelinde mesainin sabah 07.00'de başlatılıp öğlen 12.00'de sona erdirileceğini ve dolayısıyla tüm kamu çalışanlarının öğleden sonra idari izinli sayılacaklarını söyledi.

ÖZEL SEKTÖRE DE TAVSİYE EDİLDİ

Kurul, kamu kurum ve kuruluşları için alınan tedbirlerin tüm özel sektör kuruluşlarında çalışanlar için de uygulanması tavsiyesinde bulundu. Aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına müdahale için il genelinde tüm sağlık tesislerinde gereken tedbirlerin İl Sağlık Müdürlüğü'nce alınması kararlaştırılırken vatandaşlar için uyarılar şöyle sıralandı:

?Günün en sıcak saatlerinde, 10.00-16.00 arasında, mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalı. Dışarıda bulunulduğunda ise açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilerek, geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli. Güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalı. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün olduğunca güneş altında korunmasız kalmamalı ve aşırı hareketlerden kaçınmalı. Sık sık tuz içeren sulu gıdalar alınmalı. Bu saatlerde denize girilmemeli ve güneşlenilmemeli. Bu saatlerin dışında denize girecekler ise güneşten koruyucu en az 15 koruma faktörlü krem kullanmalı ve uzun süre kesintisiz güneşlenmemeli.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber