TBMM iletişimde tek çatıya geçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'nin, ''Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Projesi'' (METSİS) kapsamında iletişim altyapısı yenilenecek. Proje ile Meclisin veri, ses ve görüntü sistemleri tek çatı altında toplanacak.

METSİS Projesi kapsamında 10 alt projeyle Meclisin iletişim teknolojisi yeniden yapılandırılacak.

Projeler, uygulamadaki çeşitliliği artırmanın yanısıra kullanım ve yönetimde kolaylıklar sağlayacak.

METSİS Projesiyle veri, ses ve görüntü için tek bir dekoratif yapısal kablolama sisteminin yanı sıra enerji dağıtım alt yapısı da yenilenecek.

E-devlet uygulamalarının yanısıra m-devlet olarak adlandırılan mobil devlet uygulamalarına geçilecek.

Meclis içi iletişim alt yapısı, kablolu ve kablosuz sistem olarak iki şekilde yapılacak. Bu sistemler birbirine paralel çalışabilecek.

-İLETİŞİM KALİTESİ YÜKSELECEK-

METSİS Projesinin hayata geçmesi için 10 ayrı alt proje oluşturuldu.

Veri İletişimi Projesiyle; internet ve intranet yapısı için kullanıcı başına 100 Mb/s iletişim hızı sağlanacak. Bu sistem toplam 4000 kullanıcıya ulaşacak.

Bu iş için yüksek kapasiteli anahtarlama cihazları kullanılacak. Ayrıca Meclis içindeki her noktaya internet ve intranet bağlantısı kurularak, kablosuz olarak da bağlantı sağlanacak.

Ses iletişimi konusunda, analog, sayısal, IP karışımı hibrid modelli ve 4000 abone kapasiteli yeni bir telefon santrali kurulacak.

Kablolama alt yapısıyla kurulacak telefon santralinde, 2 bin aboneye üstün özellikli telefon setleri verilecek.

Sesli karşılama, sesli ya da dahili aboneler arası mesajlaşma, meşgul olan aboneyi otomatik tekrar arama, renkli ekranlar, adres defteri, çağrı yönlendirme gibi pek çok özelliğe sahip telefon setleri sayesinde iletişim kalitesi yükselecek.

-SİSTEM SALONU KURULACAK-

Görüntü iletişiminde; Meclisin her PC kullanıcısı aynı zamanda kapalı devre TV yayınlarını ve özellikle Meclis TV'yi çok net izleyebilecek.

Çevre güvenliği amaçlı yeni kurulacak güvenlik kameraları da bir merkezden izlenebilecek ve yönetilebilecek.

Tüm kablolamanın ve omurga cihazlarının merkezi durumunda olacak bir sistem salonu kurulacak ve bu salon her bakımdan güvenli, iklimlendirilmiş, yedekli bir anlayışla düzenlenecek.

-YENİ MİLLETVEKİLLERİNE EL BİLGİSAYARLARI-

METSİS Projesiyle, yeni milletvekillerine el bilgisayarları verilecek.

23. Dönem vekillerine verilecek bu bilgisayarlarla Meclisin her yerinden konuşmanın yanı sıra internet bağlantısı da yapılabilecek.

Sürekli yenilenecek güncel bilgiler, Bilgi İşlem Müdürlüğünce servis edilecek. Ayrıca proje kapsamında her milletvekiline bir PC bilgisayar da sağlanacak.

-ÜSTÜN ÖZELLİKLİ GÜVENLİK SİSTEMLERİ-

Meclis giriş ve çıkışlarına, plaka tanıyan, ziyaretçileri doğru yerlere sevk eden, giriş-çıkışları kolaylaştıran, güvenliği üst seviyede tutan üstün özellikli güvenlik sistemleri kurulacak.

Genel Kurul salonunun ses, konferans, yoklama ve oylama sistemi güncellenerek, günün teknolojisine uygun vaziyete getirilecek.

TBMM'nin iletişim altyapısının yeniden yapılandırılması için yıl sonu hedefleniyor.

Meclis tatilde olduğu süreçte işin kazı, montaj ve demontaj bölümü bitirilmeye çalışılacak. Proje, alt yapı kapasitesi itibariyle yüzde 25 artırılabilir olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber