Kocaeli, Adana ve Sakarya'da sıcak tatili

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hangi ilde kaç gün sıcak tatili var?

DHA

KOCAELİ Valiliği, aşırı sıcaklar nedeniyle bugünden itibaren 28 Haziran'a kadar kronik hasta, engelli ve hamilelerin 3 gün boyunca idari izinli sayıldıklarını açıkladı.

Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika sıcaklarına karşı Sağlık Bakanlığı'nın Valiliklere, memurlara izin konusunda yetki vermesi üzerine Kocaeli'de de bugünden itibaren 28 Haziran'a kadar kronik hasta, engelli ve hamilelere izin verildi. Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugün Kocaeli'de 39 derece beklenen, yarın ise 40 dereceyi aşacağı belirtilen sıcak havaya karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Açıklamada ayrıca, İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden sağlık raporu ile belirlenen kronik hastalığı olanlar ile açık alanda güneşe maruz kalarak çalışanlar, özürlü ve hamilelerin 26, 27, 28 Haziran tarihlerinde idari izinli saylılacakları duyuruldu.

Sakarya'da 2 gün izin

SAKARYA Valiliği, aşırı sıcaklar nedeniyle, 26 ve 27 Haziran tarihlerinde kronik hasta, engelli ve hamilelerin idari izinli sayıldıklarını açıkladı.

Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika sıcaklarına karşı Sağlık Bakanlığı'nın Valiliklere, memurlara izin konusunda yetki vermesi üzerine Sakarya'da da bugün ve yarın kronik hasta, engelli ve hamilelere izin verildi.


ADANA'DA KAMU PERSONELİNE 2 GÜN SICAK HAVA İZNİ

ADANA (İHA) - Adana Valisi İlhan Atış, yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle sağlık açısından çalışması sorun olabilecek personelin 2 gün izinli sayılmalarının kararlaştırıldığını bildirdi.

Vali Atış, yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan, aşırı sıcaklardan dolayı kendisini iyi hissetmeyen ve sıcak havadan olumsuz etkilenen hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin, 27-28 Haziran 2007 tarihlerinde işe gelip gelmemeleri yönünde kendi kararları doğrultusunda 2 gün idari izinli sayılmalarının kararlaştırıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber