Bakan baba'nın oğluna torpili...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- BAKAN BABA'NIN OĞLUNA 'TORPİLİ'

- TGF GENEL BAŞKANI NAZMİ BİLGİN, DÖNEMİN DEVLET BAKANI OLAN BABASININ OKULDAN KAÇTIĞI İÇİN KENDİSİNE TORPİL YAPMASI YERİNE, EN AĞIR CEZAYI VERMESİ İÇİN OKUL MÜDÜRÜNE TELEFON AÇTIĞINI ANLATTI

(FOTOĞRAFLI)

ERZURUM (İHA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Erzurum Lisesi'nde okuduğu yıllarda, okuldan kaçtığı için kendisine torpil yapmasını istediği babası, dönemin Devlet Bakanı Turhan Bilgin'in, okul müdürünü arayarak oğluna en ağır cezayı vermesini istediğini anlattı.

Erzurum'da basın mensuplarıyla verdiği yemekte bir araya gelen TGF Genel Başkanı Bilgin, Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan'ın kendisinin lisede iken velisi olduğunu söyledi. Lise dönemindeki bir anısını anlatan Bilgin, "Okuldan kaçmıştım. Dönüşte gece bekçisi yakaladı. Bekçi, gece nöbetçi müdür yardımcısına götürdü. Necip Çadırcı bey tutanak tuttu. Hemen anneme yıldırım kayıt telefon yazdırdım. Anneme okuldan kaçarken yakalandığımı, ceza almamam için babamın müdür Raif Akbulut beyi aramasını söyledim.

Evet rahmetli babam aradı ama nasıl? Müdür beye demiş ki. 'Türkiye sınırları içerisinde okuldan kaçana verilecek en ağır ceza nasıl ise onu vereceksin, yoksa seni sürdürürüm.' Bunun üzerine Bana verdikleri ceza ise şöyle oldu: Okuldan dışarı göndermiyorlar. Sabah kalkıyorum, mutaalaya gidiyorum. Sonra revirin yanında hamama kilitliyorlar, beni. Öğlende kapıyı açıyorlar, yemeğe gidip geliyorum. Bir daha içeri. Ceza 1 hafta süreli. Baktım olacak değil. İkinci günü kaçtım. Anneme de telefon ettim. 'Anne, benim

tahsil hayatım bitti. Benden buraya kadar, okumuyorum' dedim. Bu arada babam Mithat amcayı aramış. Onun yanına gittim. 'Gel Nazmi can. Seni mutaala hocası yaptım' dedi. Hem yurtta kalıyor, hem de benden küçüklere, mutaala öğretmenliği yapıyordum. Bugün, yediğimiz ekmekte Mithat amcamın payı vardır" dedi.

Bilgin, lisede iken tek dersten sınıfta kaldığını hatırlatarak, "Her yıl ders sınav hakkı çıkardı. Babam Devlet Bakanı. Bakanlar Kurulu'na giriyor. 'Eğer bu yıl tek ders sınav hakkı çıkarsa, ben bakanlıktan istifa ederim' diyor. 'Hayrola ne oldu' diye soruyorlar. Babam, 'Benim oğlan, tek dersten sınıfta kaldı. Bu sınav hakkının çıkmaması lazım' diyor. Bunun üzerine o sene sınav hakkı çıkmadı. Benimle birlikte 150 bin kişi 1 yıl bekledi" diye konuştu.

TGF Genel Başkanı Bilgin, Erzurum'un kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, babası Turhan Bilgin'in kendilerine vasiyeti üzerine, nüfus kayıtlarını Erzurum'dan aldırmadıklarını ifade etti. Bilgin, "Her yıl Erzurum'a gelmezsem bir eksiklik hissediyorum. 33 yılını gazetecilik mesleğine vermiş birisi ve iyi bir Erzurumlu olarak, ilini seven, ilini bilen, ne kadar kültürlü ve deneyimli olursa olsun, buranın havasını koklamamış, suyunu içmemiş, bu şehrin ızdıraplarını bilmeyenlerin hizmet

verme imkanı daha azdır. Oyunuzu kime verirseniz verin ama Erzurumlu'ya verin" şeklinde konuştu.

Yemeğe, Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan, CHP Milletvekili adayı Erbaşar Özsoy, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldız, yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilci ve muhabirleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber