Şartlarını Taşımadığınız Kadroları Yazmayın

Yeni bir KPSS yerleştirmesine dair başvurular 28 Haziran tarihinden itibaren alınacak. Bu yerleştirme işlemlerinde Diyanet İşleri Başkanlığına ait kadrolar da yer alacak... Memurlar.net forumu "KPSS Din Hizmetleri" kategorisinde yazışan memurlar.net üyelerinin isteği üzerine, Diyanet özelinde, şu açıklamayı yapmayı gerekli görüyoruz. Lütfen "Daha sonra bir şekilde hallederim" diye düşünerek, şartlarını taşımadığınız kadroları yazmayınız. Zira, yerleştirme sonrasında, istenen belgeleri vermeyenlerin atamaları hiçbir şekilde yapılmamaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her memur yerleştirmesinde pek çok kadro boş kalmaktadır. Diyanette ise bu daha fazladır. Bunun belli başlı sebepleri şu şekildedir:

1- İmam hatip mezunu olup da yeterliliği olmayanlar imamlık kadrolarını tercih etmektedir. Oysaki yeterlik belgesi olmayanların tercih yapmaması gerekmektedir. Yerleştirme sonrasında adaylardan belgeler istenmekte, yeterlilik belgesi olmayanların ataması yapılmamaktadır.

2- Bazı adaylar, imamlık yeterlilik belgesi olmasına ancak hafız olmamasına rağmen, puanlar hafızlarda düşüyor diye, hafızların kadrolarını tercih etmektedir. Hafızlığa dair kod 7233 olup, hafız olmayanların bu kadroları tercih etmemesi gerekmektedir. Yerleştirme sonrasında adaylardan belgeler istenmekte, hafız olmayanların ataması yapılmamaktadır.

3- Bazı adaylar doğu görevi çıkınca hiç başvuru yapmamaktadır. Lütfen kadroların boş kalmaması için gideceğiniz kadroları tercihleriniz arasına yazınız.

4- Bazı adaylar önlisans mezunu olarak sınava girmiş olmasına rağmen henüz mezun olmamıştır. Mezun olmayan adayların başvuru yapmaması gerekmektedir. Zira, ÖSYM'ye internet üzerinden başvuru yapılacağı tarihte mezun olmak gerekmektedir. Bu nedenden dolayı da çok sayıda kadro boş kalmaktadır.

Kadroların boş kalmaması tüm adaylar ellerinden geleni özeni göstermelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber