İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mahalli İdareler Personeli için görevde yükselme sınav duyurusu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mahalli idareler personeli için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav duyurusu yayımladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2019 17:07, Son Güncelleme : 03 Ocak 2019 17:13
Mahalli İdareler Personeli için görevde yükselme sınav duyurusu

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında, 2019 yılında yapılacak yerel yönetim personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav duyurusu.

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü

Sayı : 53773008/-902.E.1320 03/01/2018 Konu :Görevde Yükselme ve

Unvan Değişikliği Sınavı

............VALİLİĞİNE

(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü)

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında, 2019 yılında yapılacak yerel yönetim personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının aşağıdaki usul ve esaslar dahilinde yürütülmesi uygun görülmüştür.

1. Yerel yönetimler, Yönetmeliğin 11 inci maddesindeki esaslara uygun olarak (Şubat ayının sonuna kadar) görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına tabi tutmak istediği personelin niteliklerini ve sayısını valiliklere bildireceklerdir. Valiliklere gelen başvurular, tek liste halinde en geç 15 Mart 2019 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilecek ve listeler Bakanlığımızca birleştirilerek sınavı yapacak kuruma bildirilecektir.

2. Yerel yönetim personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir.

3. Yerel yönetim personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına Valiliklerin Bakanlığımıza göndereceği listelerde yer alan personel katılabilecektir.

4. Kayıt İşlemleri:

a) Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programına kayıtlar 17.06.2019 05.07.2019 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecektir:

b) Adaylar,http://esertifika.anadolu.edu.tradresinde kayıt başvuru formunu dolduracaklar, fotoğraflarını sisteme yükleyecekler ve başvuru formunun doğruluğunu onaylayacaklardır.

c) Adaylar, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programına katılım ücreti olan 100 TL'yi kayıt başvuru formunda belirtilen banka hesabına yatıracaklardır.

5. Adaylar, sınav giriş belgelerini, 30.09.2019 tarihinden itibaren http://esertifika.anadolu.edu.tradresinden çıktı alarak temin edecekler ve sınav sırasında yanlarında bulunduracaklardır.

6. Adaylar, 06.10.2019 tarihinde tek oturumda kayıtlı oldukları sınav konularından görevde yükselme sınavına gireceklerdir. Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır. Sınav süresi 90 dakika olup, sınavda her dersten 20'şer soru olmak üzere toplam 60 soru sorulacaktır.

7. Adaylar, 06.10.2019 tarihinde tek oturumda kayıtlı oldukları sınav konularından unvan değişikliği sınavına gireceklerdir. Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır. Sınav süresi 90 dakika olup, sınavda her dersten 20'şer soru olmak üzere toplam 60 soru sorulacaktır.

8. Sınavlar, 81 ilde düzenlenecek olup, adaylar kayıt başvurusu sırasında tercih etmiş oldukları merkezde sınava gireceklerdir.

9. Sınav notları Anadolu Üniversitesi tarafından 21.10.2019 tarihinde adaylara internet üzerinden duyurulacak ve aynı hafta içinde Bakanlığa iletilecektir. Adayların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 11.11.2019 tarihinden itibaren duyurulacaktır.

10.Sınavların Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yürütülebilmesi için; yerel yönetimlerde teşkil edilen sınav kurullarının, sınav açılan kadro unvanlarına yapılan başvuruları; eğitim, hizmet süresi, kadro derecesi ve benzeri hususları dikkate alarak değerlendirmesi gerekmektedir.

Konunun, iliniz dahilindeki belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlara bildirilmesini, yerel yönetim personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile ilgili iş ve işlemlerin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yürütülmesi için gerekli planlama ve koordinasyonun Valiliğinizce yapılmasını ve görevde yükselme ve

unvan değişikliği sınavına katılacakların ayrı olmak ve birleştirilmiş liste halinde (excelformatında) hazırlanarak öncelikle [email protected] e-posta yoluyla, üzerinde mutabakat sağlandıktan sonra da belgenet üzerinden ve posta yoluyla Bakanlığımıza iletilmesi hususunda;

Bilgi ve gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR Bakan a.

Bakan Yardımcısı

Ek:

1- Sınav takvimi çizelgesi (1 sayfa)

2- Görevde yükselme sınav konuları (6 sayfa)

3- Unvan değişikliği sınav konuları (1 sayfa)

4- Görevde yükselme sınav formu (1 sayfa)

5- Unvan değişikliği sınav formu (1 sayfa)

DAĞITIM : (81) İl Valiliği,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber