Başkentte bin 500 SSK'lının karnesiyle gözlük vurgunu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Ankara'da, SSK sağlık karnelerini kullanarak devleti milyonlarca YTL zarara uğratan gözlük şebekesi ortaya çıkarıldı.

İlk belirlemelere göre; bin 500 SSK'lının karnesini kullanılarak on binlerce gözlüğün devlete fatura edildiği belirlendi. Soruşturmanın ilk ayağında 8 optikçinin dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilirken; bazı göz doktorlarının da mercek altına alındığı öğrenildi.

Ankara polisi, sağlıkta yeni bir skandalı ortaya çıkardı. 'Optik' kod adlı operasyonda mali polis, şebekenin üç ayda bin 500 sağlık karnesini kullanarak on binlerce gözlüğü devlete fatura ettiğini belirledi. Şebekenin hastanelerde 'ayakçı' olarak tabir edilen kişiler aracılığıyla hastanelere giden sigortalı hastaların sağlık karnelerinin fotokopilerini ve fotoğraflarını ele geçirdiği tespit edildi. Bu sağlık karneleri ile belirli dönemlerde gözlük alma hakkı bulunan sigortalıların karnelerinin gözlük almış gibi gösterildiği ortaya çıkarıldı. 'Optik' soruşturmasında şebekenin cam ve çerçevesi devletin ödediği en üst limitten alım yapılmış gibi gösterdiği de anlaşıldı. Mali Şube Büro Amirliği dedektifleri, sağlık karnesi kullanılan bin 500 mağdurun tek tek ifadelerini almaya başladı. Mağdur sigortalılara, "Hiç gözlük aldınız mı?", "Hiç güneş gözlüğü aldınız mı?" "Numaralı gözlük kullanıyor musunuz?" "Hiç doktor muayenesine gittiniz mi?" gibi sorular yöneltildi. Soruşturmanın ilk ayağında polis, 8 optikçiyi yakın takibe aldı. Bu optikçilere ait SSK'daki belgelere el konuldu. Operasyonun ikinci ayağının ise reçeteleri yazan doktorlara dönük yürütüleceği belirtiliyor. Soruşturmada reçetelerde imzası bulunan doktorlar gözaltına alınacak. Soruşturmayı yürüten Mali Büro Amirliği'nden üst düzey bir yetkili, dolandırıcılığın boyutlarının trilyonlarca lirayı bulduğunu bildirdi. Devletin yıllarca aynı yöntemle dolandırıldığına dikkat çeken yetkili, "Gözlük alma hakkı bulunan çok sayıda kişi bu hakkını güneş gözlüğü alarak kullanıyordu. Optikçilerin burada büyük bir yolsuzluğu bulunuyor. Optikçiler ayrıca satmadıkları halde sağlık karnelerini kullanarak binlerce gözlüğü satmış gibi göstermişler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber