İttifakta centilmenlik sahada da olacak

İş birliği sürecini karşılıklı jestlerle sona yaklaştıran AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı ruhuna parti tabanlarından zarar gelmemesi için de karşılıklı centilmenliği sahaya taşıyacak. Bu süreçte iki parti ittifakın ruhuna zarar getirecek davranışlardan kaçınacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ocak 2019 07:10, Son Güncelleme : 07 Ocak 2019 07:04
İttifakta centilmenlik sahada da olacak

AK Parti ve MHP 31 Mart'ta yapılacak ittifak için çalışmalarını tamamladı. Cumhur İttifakı, 30 büyükşehir ve ilçelerinde yapılacak ittifakın kapsamının açıklanmasının ardından sahalara inecek. Kamuoyuna sunulacak çalışma öncesi ise iki partinin sahada nasıl çalışacağı da belli olmaya başladı.

DEVLETİN VE MİLLETİN BEKASI İÇİN

İttifakın siyasi birlikle sınırlı olmadığı, devletin ve milletin bekası için birlikte hareket edildiği vurgulanacak. Bu süreçte iki parti 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından 'Yenikapı ruhu' ile başlayan ittifakın ruhuna zarar getiren davranış ve açıklamalardan kaçınacak. İki parti de teşkilatlarına bu yönde hassasiyet uyarısını en üst düzeyde yaptı.

30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK HAREKET

İttifak yapılacak 30 büyükşehirde ortak hareket edilecek. Adayların yaptığı toplantılara her iki partinin üyeleri katılacak. Tek aday çıkarılacak illerde toplantılar ortak yapılacak. Adayların Cumhur İttifakı'nın adayı olduğu benimsenecek ve ittifakın adayına oy istenecek.

KAPI KAPI DOLAŞILACAK

İttifakın adayları için kapı kapı dolaşılarak çalmadık kapı bırakılmayacak. MHP, 27 büyükşehirde büyükşehir belediye başkanlığı için AK Parti'ye oy isteyecek. AK Parti de 3 büyükşehir ve MHP lideri Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de MHP için oy isteyecek.

ORTAK MİTİNG YENİKAPI'DA

Cumhur İttifakı'nın liderleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 31 Mart seçimleri için ortak mitingi nerede yapacakları değerlendiriliyor. Daha önce Ankara ve Adana'da yapılması planlanan ortak mitingin İstanbul'da Cumhur İttifakı'nın temelini oluşturan Yenikapı'da yapılacağı belirtiliyor.

Nur Banu Aras

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber