İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çaycının boyadığı çerçeve için müdüre 1996 TL ceza

Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, çaycıya ünlü ressamların eserlerin çerçevesini, müzede görevli çaycıya boyattığı için, eserlerde medyada gelen hasardan dolayı, müze müdürünün 1996 TL ceza ödemesine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2019 23:45, Son Güncelleme : 08 Ocak 2019 09:20
Çaycının boyadığı çerçeve için müdüre 1996 TL ceza

Ankara Resim ve Heykel Müzesine yaşanan olayda, müze müdürü, İbrahim Çallı, Hoca ali Rıza, Fikret Otyam gibi ressamların eserlerinin çerçevesini, müzenin çaycısına boyatmıştır. Bu işlem sonrasında, eserlerde 7 milyon TL'lik hasar oluştuğu gerekçesiyle, müze müdürü hakkında kamu zararına yıl açtığı için Bakanlıkça dava açılmıştır.

Yapılan bilirkişi incelemelerinde hasarın tümünün, çaycı boyaması sırasında oluşmadığı çaycının yaptığı çerçeveden dolayı eserlerde oluşan kamu zararının 1996 lira olduğu tespiti yapılmıştır.

Mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda karar vermiş ve müze müdürünün sadece 1996 TL kamu zararından sorumlu tutulabileceğine karar vermiştir. Bakanlık istinafa başvurmuş olmasına rağmen, Ankara BAM 26. Hukuk Dairesi, ilk derece mahkemesinin kararını onamıştır. Bakanlık, bu kez Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunmuştur. Ancak Yargıtay da oybirliğiyle kararları onamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber