AK Parti 51 milyon kişi ile sosyal medyadan iletişime geçecek

AK Parti, yerel seçimler öncesinde Türkiye'de sosyal medya üzerinde vakit geçiren günlük 51 milyonu bulan sosyal medya kullanıcısıyla iletişim kuracak. Belediye başkanı adayların tanıtım videoları, projelere ilişkin hazırlanan görseller ve seçim vaatleri bu ağlar üzerinden seçmene ulaştıracak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Ocak 2019 08:00, Son Güncelleme : 08 Ocak 2019 07:40
AK Parti 51 milyon kişi ile sosyal medyadan iletişime geçecek

Mart seçimlerinde dijital kampanyaya ağırlık verecek AK Parti, hedef kitlesini de 51 milyon sosyal medya kullanıcısı olarak belirlerken, uygulayacağı çalışmanın detayları da netleşiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde kampanyada kulvar değiştiriyor. Çevre ve gürültü kirliliği yaratan eski propaganda yöntemlerini ikinci plana itmeye hazırlanan AK Parti, dijital kampanya yürütecek. Yeni teknolojinin kullanılacağı kampanya sürecince hedef Türkiye'deki seçmen olsun olmasın milyonlarca sosyal medya kullanıcısı.

YAYGIN İLETİŞİM

Bu çerçevede sosyal iletişim ağları da seçim çalışmasının önemli bir ayağını oluşturacak. Türkiye'deki kullanıcıların ortalama olarak günlük 3 saat sosyal ağlarda zaman geçirdiğini dikkate alan AK Parti, Türkiye'de günlük 51 milyonu bulan sosyal medya kullanıcısına ulaşacak.

PROJELER DE SANALDAN

Adayların tanıtım videoları, projelere ilişkin hazırlanan görseller ve seçim vaatleri bu sosyal ağlar üzerinden yayılacak. İnternet reklamlarının ağırlığı artırılacak. Adaylar dijital ağlar üzerinden vatandaşın sorularını yanıtlayacak. Sosyal Ağlar üzerinde dezenformasyona karşı da önlem alınacak. Bilgi karmaşası ve kara propagandalara da anında ve etkili cevap verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber