Cumhurbaşkanı Danışmanı Mariam Kavakçı kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelge ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Mariam Kavakçı oldu!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2019 11:29, Son Güncelleme : 08 Ocak 2019 16:17
Cumhurbaşkanı Danışmanı Mariam Kavakçı kimdir?

BDDK, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin atama kararları Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı. Mariam Kavakçı da Cumhurbaşkanı danışmanı oldu.

Mariam Kavakçı kimdir?

Mariam Kavakcı bir konuşma dili patoloğu ve iş kadınıdır. Dr. Kavakci'nin araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motor-dil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunmaktadır.

Ek deneyimleri arasında motor konuşma bozuklukları, fonolojik bozukluklar ayırıcı olarak tanı aldığı bir klinikte çalışmak ve koklear implantları olan çocuklara tedavi uygulamak bulunmaktadır.

Mariam Kavakcı 2017 yılında, İkinci Yüksek Lisans derecesini Texas Üniversitesi'nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde tamamladı.

Fazilet Partisi Milletvekili olarak 2 Mayıs 1999'da TBMM'ye yemin etmek için geldiği sırada, DSP milletvekillerinin alkışlı ve sözlü saldırılarına maruz kalan ve şu anda Kuala Lumpur Büyükelçisi olan Merve Kavakçı'nın kızı olan Mariam Kavakçı, aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Ravza Kavakçı'nın da yeğenidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber