KPSS 2007/5 Yerleştirme İşlemleri Soru-Cevap Dosyası (1)

2007 yılına ait genel memur yerleştirmelerine başvurular 28 Haziran'dan itibaren alınmaya başlayacak. Tüm başvuru işlemleri internet üzerinden yapılacaktır. Memurlar.net olarak, ziyaretçilerimizden gelen yoğun sorular nedeniyle, başvurular süresince soru ve cevap dosyayı yayımlayacağız. Bugünkü ilk dosyamızda seçtiğimiz beş soru ve cevabı yayımlıyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 27 Haziran 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 KPSS'YE ORTAÖĞRETİM DÜZEYİNDEN GİRDİM, ŞİMDİ ÜNİVERSİTE 3. SINIFTAYIM. BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM?

KPSS 2006 nın ekim ayındaki sınavına ortaöğretim seviyesinde girdiğimde, üniversite3.sınıftaydım. şimdi mezun oldum ve kpss 2007ye başvurdum. 28 haziran itibariyle yapılacak memur atamalarına başvurabilirmiyim?(ilahiyat fakültesi mezunuyum diyanetin lise seviyesindeki Kuran Kursu öğreticiliği kadrolarına başvurmak istiyorum) şimdiden teşekkürler

2007 KPSS/5 tercih işlemlerine başvurmanıza engel bir durum bulunmamaktadır. Ancak başvurunuzu ortaöğretim düzeyinden yapmanız gerekmektedir. Aksi tercih işlemleriniz dikkate alınmaz.

4/B ATAMAM ÇIKTI. MEMURLUK KADROLARINA BAŞVURABİLİR MİYİM?

2007 4-b atamalarında yerleştirildim. Sözleşmeli olarak? Fakat kadrolu alım olacağı sizin sitenizde yazılı? Atandığım yere başvurmayıp, yeni açılan kadrolu atamalara müracaat edebilir miyim?

1- Atandığınız yere gidip göreve başlayın.

2- KPSS/5 tercih işlemlerine katılabilirsiniz. Eğer yerleşirseniz, 4/B2li olduğunuz için görevinizi bırakıp, yerleştiğiniz memur veya 399 sözleşmeli görevinize başlayabilirsiniz.

MEMUR OLARAK ATANIRSAM ÖĞRETMENLİĞE DAHA SONRA NASIL GEÇEBİLRİM?

merhaba iyi çalışmalar. Benim sorum şu olacaktı.2006 KPSS'ye ortaöğrenim mezunu olarak girdim. Bu yıl ise eğitim fakültesinden mezun olacağım.28 Haziran'da memur ataması var. Ben eğer bu atamada kadrolu olarak atanır ve 1 ay sonra öğretmenlik ataması için iyi bir puan aldığım taktirde istifa edip MEB'e atanırsam sorun çıkar mı? Memurluktan istifa eden kişi 1 yıl içinde memur olamaz diye biliyorum.ve son sorum aynı durum ilk atamamda sözleşmeli atanırsam ve öğretmenlik için yeterli puan aldığım taktirde istifa edersem sorun olur mu?

Öncelikle şunu unutmayınız. İstifa eden memur, eğer usulüne uygun istifa etmiş ise en a 6 ay boyunca bir kamu kurumunda yeniden memur olarak istihdam edilememektedir. Bu nedenle istifa edip geçmek gibi bir şeyi düşünmeyiniz.

Peki memur olarak atanmanız halinde öğretmenliğe nasıl geçiş yapabilirsiniz. Bu sorulara daha önce sitemizce cevap verilmiş olup,

"Bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışan kişi, öğretmenlik atamalarına nasıl başvurabilir? soru için buraya; "KPSS ile memur olan kişi daha sonra nasıl öğretmen olur?" başlıklı soru için ise şuraya tıklayınız.

YERLEŞME SIRASINDA ASKERDE OLURSAM HAKKIMI ARAYABİLİR MİYİM?

Şu an askerlik görevini yapan ancak askerliğinin bitimine 6 aydan az bir süresi olan bir kişi 2007/5 kpss yerleştirmesi için başvurabilir mi? 2004 kpss 94 puanı 73... teşekkürler

Askerde iken yerleştirmelere başvuru yapılması mümkündür. Zaten yerleştirme işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. Buradaki sorun tercihler sonrasında, aday eğer yerleşirse ve bu yerleşeme sırasında askerde ise ne olacaktır. Memurlar.net, bu konuya ilişkin daha önce bir çok açıklama yapmıştır. Adayların mağdur olmaması için http://www.memurlar.net/haber/38584/ adresindeki yazıyı okumaları yararlı olacaktır.

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NASIL BAŞVURACAK?

Ben klasik arkeoloji bölümü mezunuyum.Ama diplomamda arkeoloji bölümü mezunu gözüküyorum. kültür bakanlığıda klasik arkeoloji bölümü mezunlarını alıyor .28 haziran daki atamada ben trecih yaparsam ösym beni atarmı.Atamada şimdi birinci sıradayım

Bu konuyu daha önceki dosyalarımızda açıklığa kavuşturmuştuk. Detaylı açıklama için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber