Bir dolandırılma hikayesi ve memurun yaşadıkları

İnternet üzerinden yaptığı bir alışveriş nedeniyle dolandırılan bir memur arkadaşımızın yaşadıklarını paylaşıyoruz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2019 14:22, Son Güncelleme : 09 Ocak 2019 18:03
Bir dolandırılma hikayesi ve memurun yaşadıkları

HAK ARAMA MÜCADELEM...

28.08.2018 tarihinde saat: 11.53' de şuan savcılık işlemleri devam ettiği için ismini paylaşamayacağım bir web adresi üzerinden "Universal Animal Pak 44 Paket Aromasız" isimli ürünü sipariş verdim. Website Google' a verdiği reklamlarında 9 taksit imkanının olduğunu vurgulamasına rağmen website üzerinden kredi kartı ile işlem yapılamamaktaydı.

Müşteri hizmetlerine ulaştığımda (birçok zorluktan sonra ulaştım) müşteri temsilcisi bana kredi kartı ile satış yapamadıklarını belirtti. Ürünlerin fiyatlarının neden bu kadar uygun olduğunu sorduğumda ise stoklarında mevcut olmasından dolayı, dolar kurundan etkilenmediklerini belirtti. Ürünlerin orijinalliği ile ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi. Bende bunun üzerine aynı gün saat: 15.26' da ürünün parasını gönderdim.

Ürünü teslim alırken 3 iş günü içerisi kargoya vereceklerini söylemişlerdi. Birkaç gün sonra aradım, ürünün hazırlandığını, muhtemelen kargoya aynı gün verileceği söylendi. Üç iş günü dolduğunda ise tarafıma kargonun X isimli kargoya verildiğine dair sms gönderildi. Ancak gelen smste ve website üzerinde kargo numarası bulunmamaktaydı. X isimli kargonun ildeki şubesini aradım, ürünün kargoya verilmediğini söylediler. Genel müşteri temsilcisini aradım. Onlarda aynı şeyi teyit ettiler. Ürünün bulunduğum ildeki diğer şubeye gidebileceğini söylemeleri üzerine bende diğer şubeye gittim ancak orada da yoktu.

Hemen alışveriş yaptığım sitenin müşteri hizmetlerini aradım. Artık her aradığımda daha zor ulaşıyordum. Yaklaşık yirmi dk bekledikten sonra ulaştığım müşteri temsilcisi bana ürünün kargoya verildiğini ancak kargo şirketinin kargo numarası vermeyi unuttuğunu söyledi. Ben durumu anladım, kesin dolandırıldım diye düşündüm. Karşımdaki temsilci direk isterseniz ürünün parasını iade yapalım dedi. Bende hani kargoya vermiştiniz dedim. Hiç umursamadan bana iade yapalım mı diyerek sordu. Tamam dedim iade yapın.

İade işlemine onay verdiğime dair maili hemen gönderdiler. Ancak ücret iademde ise aynı hızı sergilemediler. Durumu fark edince www.sikayetvar.com isimli websiteye girdim. Bir baktım ki 2018 yılı içerisinde firma hakkında yüzlerce şikayet başvurusu vardı. Dolandırıldığıma kesin kanaat getirdim. Çünkü herkes ürünün kargoya verilmediğinden ve paralarını alamadığından şikayetçiydi.

Bu gün ise firma hakkında 2018 yılında oluşturulan şikayet sayısı maalesef 1.000' i geçmiş durumdadır. Moralim iyice bozulmuştu ve firma üst üste kampanyalar yaptığına dair smsler atıyordu. Yaklaşık 30 sms göndermişti. Birkaç günde bir, bazen aynı gün iki sms geliyordu. Resmen psikolojimle oynuyorlardı.

Website üzerinde yer alan sohbet kısmından arada bir ulaşabiliyordum -daha sonra şikayetler üzerine kapattılar- firmaya onlara para iadesinin ne zaman yapılacağını sorduğumda bana 2 ila 14 iş günü içerisinde diyorlardı. 14 iş günü dolduğunda tekrar telefonla ulaşmaya çalıştım firmaya ve müşteri temsilcisi para iadesi için işlemin muhasebe biriminde olduğunu aynı gün yatabileceğini belirtti. Ancak para iadesi hiçbir şekilde yapılmadı.

Her konuşma için ortalama 15 dakika harcıyordum müşteri temsilcisine ulaşmak ve görüşmek için toplamda ise 2 saat harcadım ve yüzlerce arama yaptım. Çünkü artık müşteri hizmetlerine ulaşmak hiç mümkün olmuyordu. Aradığımda karşılama mesajından sonra telefon görüşmesi sonlanıyordu. Ne zaman arasam aynı sorunla karşılaşıyordum. Artık benimle birlikte binlerce (internete şikayetini yazmayan) kişinin dolandırılmış olması beni uyutmuyordu. Her gece yatmadan önce neler yapabileceğimi kurgulamaya başlamıştım. Eminim benimle birlikte binlerce kişinin de psikolojisini bozmuşlardı.

Kimisinden 300 tl kimisinden ise 500 tl derken büyük bir dolandırıcılık şirketiyle yüz yüze kalmıştım. Websitelerinde 2 ayda 15.764 adet kargo verdikleri yazıyordu. Bende X isimli kargo müşteri hizmetlerini aradım. Dedim ki; bu firma size 2 ayda bu kadar ürün verdi mi? Müşteri hizmetlerinde ki bayan, beyefendi firmamız bu şekilde bir istatistik tutmuyor ancak sorguladığım kadarıyla, bu firma sorunlu müşteri, para ödemediği için kargo gönderimi anlaşması fesh edilmiş. Aynı şekilde sitede başka bir kargo şirketi ile de anlaşmalarının olduğu gördüm. Bunun üzerine Y isimli kargo müşteri hizmetlerini de aradım. Y isimli kargo müşteri temsilcisi de aynı şeyi tekrar etti. Bunun üzerine teyit amacıyla düzce de yer alan Y isimli kargo şubesini aradım. Onlarda düzce de iki şube olduğunu, bahsi geçen firmanın sıkıntını olduğunu ve iki şubenin de firma ile çalışmadıklarını söyledi.

Firma sahibi ile ilgili internette arama yaptığımda Z isimli bir firma ile karşılaştım, 08.10.2018 tarihinde Z firmasını ......... nolu telefon üzerinden aradım. Telefonu karşılayan kişi firma sahibinin babası olduğunu söyledi. Yaşadığım sıkıntıları anlattım, ilgili kargo şirketlerini suçlayıcı, hakaret içeren söylemlerde bulundu. Bir hafta içerisinde paranın yatacağını ifade etti. 5 gün sonra aradığımda ürünün kargoya verildiğini ancak benim kargo şirketine almak için gitmediğimi söyledi. Ancak ürün kargoya verilmemişti. Çünkü ben hem genel müşteri hizmetlerini hem yerelde ki şubedeki müşteri hizmetlerini aramıştım hem de bizzat şubeye gitmiştim.

Şahıslarla iletişim kurmak suretiyle paramı iade alamayacağımı anlamıştım. 15.10.2018 tarihinde ilde bulunan tüketici hakem heyetine başvurdum. Başvurum 14.12.2018 tarihinde lehime olacak şekilde karara bağlandı. Ancak tüketici hakem heyetinden arayan beyefendi, firmanın muhtemelen karara rağmen paramı yatırmayacağını ifade etti. Ne yapmam gerektiğini sorduğumda ilde bulunan icra dairesine gitmem gerektiğini söyledi. Bu arada savcılığa da aynı tarihlerde başvurmuştum. Savcılık tarafından başvuru dilekçem işleme alındıktan sonra belgelerimin fotokopileri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü içerisinde yer alan Siber Suçlarla Şube Müdürlüğüne başvurmam gerektiği söylendi. Şubede ifademi alan görevli personel başvurumun neticesinin ildeki savcılığa gönderileceğini ve savcılık tarafından da düzceye sevk edileceğini, işlemlerin oradan ilerleyeceği bildirdi. Şimdi savcılık tarafından atılacak adımları beklemekteyim.

Tüketici hakem heyetinde çalışan personel tarafından ilde bulunan icra dairesine müracaat etmem gerektiği bilgisi verildikten sonra telefonla ilde bulunan icra dairesini aradım. Çalışan personel tarafından bazı iban numaralarına yaklaşık 50 TL ödemem gerektiği bildirildi. Telefonla iban numaralarını söyleyemeyeceklerini ifade etmeleri üzerine (gerçektende 3 ayrı iban numarası vardı.) icra dairesine bizzat müracaat ettim. Benden tam kapaklı dava dosyası (kırtasiyeden) almamı ve birkaç adet belgeyi talep ettiler. Saatin 16.00 olması ve hesapların kapandığı bilgisi verilince başka bir gün gelmek üzere icra dairesinden ayrıldım. Başka bir gün tüm evraklarımı tamamladım ve müracaatımı gerçekleştirdim. Görevli personel bana 15 gün içinde para yatmaz ise tekrardan gelmem gerektiğini ifade etti. Sebebini sorduğumda niyet mektubu şeklinde bir dilekçe vermeniz gerekiyor, denildi. Şimdi ise on beş günün dolmasını bekliyorum.

Bu süreci işyerinden bazı zamanlar saatlik izin, bazı zamanlar ise yıllık izin almış olduğum zamanlarda yürüttüm. Ve sonuç olarak emek ve zaman kaybından başka bir şey elde edemedim. Umuyorum ki bir gün bu ülkede dolandırıcı olmak, hakkını aramaktan daha zor bir hal alacak.

Hackerlar, SMS onay kodu gelmeden de, hesabı boşaltabiliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber