İnternet bankacılığı kullananlar 'sahte' sitelere dikkat!

USMED Yönetim Kurulu Başkanı Bakkal, siber dolandırıcıların sosyal medya platformunda banka ismi ve logolarını taklit ederek, kullanıcıları sahte sitelere yonlendirdiğini ve bilgilerini çaldığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2019 21:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İnternet bankacılığı kullananlar 'sahte' sitelere dikkat!

Genç Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yusuf Bakkal, açıklamasında, sosyal agların kullanımının artmasıyla siber suclarda da ciddi bir yukselis goruldüğünü belirtti.

Bazı banka isimlerini kullanarak cesitli kampanya ve ilanlarla kullanıcıları sahte hesaplara yonlendiren siber saldırganların binlerce kullanıcıyı magdur ettiğine dikkati çeken Bakkal, "Aktif dijital bankacılık kullanım sayısı Haziran 2018 Türkiye Bankalar Birliği (TBB) arastırmasına gore 37 milyon kisiyi asmıs durumda. Bu durumun farkına varan siber dolandırıcılar, basta Twitter, Instagram ve Facebook olmak uzere bircok sosyal medya platformunda resmi sponsorluk alarak tum kullanıcılarda gorunen paylasımlar yapıyor. Banka isimlerini ve logolarını taklit ederek kullanıcıları sahte sitelere yonlendiriyor ve bilgilerini calıyor." ifadelerini kullandı.

Bakkal, dolandırıcıların önce internet bankacılıgı islemlerinin guncellendigini sahte banka hesaplarından duyurduklarını, daha sonra da birebir kurguladıkları internet sitesine müşterileri yonlendirdiklerini ve hesap bilgilerini ele gecirdiklerini kaydetti.

Mavi tik işaretine dikkat edin

Linke tıkladıktan sonra kaydını tamamlayan kullanıcılara "telefon ve internet paketi" hediye edilecegi vaat edilen sitelerde bircok kisinin kart numaraları ile sifrelerinin desifre edildiğini, hesapların bu yolla bosaltıldığını aktaran Bakkal, şu görüşleri dile getirdi:

"Sosyal medya platformlarında bir hesabın gercek olup olmadıgını anlamak aslında cok kolay. Resmi kurum ve kuruluslar sosyal medyada actıkları hesapları dogrulatarak isimlerinin yanına 'mavi tik' alıyorlar. Alınan bu 'mavi tik' bir hesabın platform tarafından onaylandıgını ve guvenilir oldugunu ifade ediyor. Kullanıcıların guvenlikleri icin 'mavi tik' bulunmayan hesaplarda yayınlanan 'kampanya, hediye, cekilis' gibi vaatlerde bulunan linklere kesinlikle tıklamamaları gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber