Kadın tabip yüzbaşı şehidin namazını kıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turaç TOP- Taylan YILDIRIM/ İZMİR, (DHA)

VATANİ görevini yaptığı Şırnak'ta operasyon sırasında rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirip şehit düşen Piyade Çavuş Ceysu Ceylan, memleketi İzmir'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ceylan'ın babası Hasan, annesi Suna ve kız kardeşi Simge Ceylan, en ön safta kol kola girip cenaze namazını kıldı. Tabip Yüzbaşı Gonca Yılmaz da safa katılıp namaza eşlik etti.

Şırnak'ın Namazdağı bölgesindeki 34'üncü Motorlu Piyade Tugayı 1'inci Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, çıktığı operasyon sırasında rahatsızlanan 27 yaşındaki Piyade Çavuş Ceysu Ceylan, tedaviye alındığı Şırnak Asker Hastanesi'nde, dün, yaşamını yitirip şehit düşmüştü. Geçen Ocak ayında askere giden, acemiliğini Isparta'da yaptıktan sonra Şırnak'ta görevlendirilen ve terhisine 8 ay kaldığı öğrenilen bekar Ceylan için, memleketi İzmir'deki Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde ikindi namazına müteakip askeri tören düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, askeri ve sivil erkan ile şehidin babası Hasan, annesi Suna ve kız kardeşi Simge Ceylan katıldı. Vali Kıraç'ın taziyede bulunduğu baba Hasan Ceylan, ?Vatan sağolsun. Oğluma şehitlik çok yakıştı. Askere giderken görkemli bir uğurlama istemedi ama şimdi öyle uğurluyoruz'' diye konuştu. Gözyaşlarına boğulan aileden anne Suna Ceylan, Tabip Yüzbaşı Gonca Yılmaz tarafından teskin edilirken, Simge Ceylan da, ağabeyinin fotoğrafını bir an olsun elinden ayırmadı.

Bir grubun, ?Şehitler ölmez, Vatan bölünmez', ?Askere uzanan eller kırılsın' sloganlarını attığı törende, şehit Ceylan'ın babası Hasan, annesi Suna ve kız kardeşi Simge Ceylan, en ön safta kol kola girip tabut başında cenaze namazını kıldı. Tabip Yüzbaşı Gonca Yılmaz da, üçüncü sıradaki safa katılıp namaza eşlik etti. Cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan Ceylan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra top arabasına kondu. Bu şekilde de, tekbirler eşliğinde bir süre taşınan Ceylan, Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber