İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Zarrab'dan rüşvet alan gardiyana 3 yıl hapis

Reza Zarrab'a, ABD'de cezaevinde kaldığı dönemde rüşvet karşılığı kaçak telefon ve alkol sağladığı iddia edilen gardiyan Victor Casado, 3 yıl hapse mahkum edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2019 06:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Zarrab'dan rüşvet alan gardiyana 3 yıl hapis

ABD'deki İran yaptırımları davasında hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla iş birliğine giden Rıza Sarraf'ın rüşvet verdiği gardiyan Victor Casado 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Casado, rüşvet olarak kabul ettiği parayı geri ödeyecek.

Davanın yargıcı Richard Sullivan, kuruma ve tüm hukuk sistemine "saldırı" olarak nitelendirdiği rüşvet suçunun kamuoyu, hapishane çalışanları ve mahkumlar tarafından ciddiyetinin anlaşılması gerektiğini belirterek, gardiyan Casado'ya 3 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

Yargıç Sullivan, Casado'dan ayrıca rüşvet olarak aldığı 26 bin 500 doları iade etmesini istedi.

Gardiyan Victor Casado daha önce "rüşvet almadığı" yönündeki ifadesini değiştirerek hakkındaki suçlamaları kabul etmişti.

Rıza Sarraf'ın duruşmalar sırasında tutuklu bulunduğu cezaevindeki bir gardiyana, cep telefonu ve alkol karşılığında Türk avukatı aracılığıyla rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı.

İran'a yönelik yaptırımları delme, banka dolandırıcılığı ve kara para aklama gibi suçlar atfedilen Sarraf, Mart 2016'da ABD'de tutuklanmıştı. Davanın başlamasına kısa bir süre kala ise Sarraf kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber