SPK Başkanlığına 7 ay sonra atama yapıldı

Haber Giriş : 28 Haziran 2007 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğan Cansızlar'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına, yedi ay sonra atama yapıldı. Cansızlar ayrıldığından bu yana görevi vekaleten yürüten Turan Erol, başkanlığa resmen atandı.

Turan Erol'un bu göreve atanmasına dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Erol, başkanlığa, üyeliğinin kalan süresi için seçildi. Erol, 8 Şubat 2003'te üye olduğu için, başkanlığı 8 Şubat 2009'a kadar geçerli olacak. Erol, Kurulun İkinci Başkanı sıfatını taşıyordu. Erol'un atanmasıyla ilgili süreç şöyle gelişti:

Doğan Cansızlar'ın görev süresi Kasım 2006'da sona erdi. Ardından İkinci Başkan Erol, bu göreve vekalet etmeye başladı. İlgili bakan Abdüllatif Şener, Cansızlar ile tartışmalı oldukları süre boyunca da birlikte çalışmayı tercih ettiği Erol'u başkanlığa getirmek istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Turan Erol'u yeterince tanımadığı gerekçesiyle bu atamaya olur vermedi. Bunun üzerine Erol, vekaleten görev başında kaldı.

Erol'un başkanlığa atamasının yapılmasında, seçim nedeniyle olası hükümet değişikliğinin başkanlığı kaybettireceği kaygısının etkili olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber