İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye'den Rusya ve Çin'e nükleer enerji için yeni beyin gücü

Türkiye enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve nükleerdeki know-how teknolojisini geliştirmek üzere 32 öğrenciyi daha Rusya ve Çin'e eğitime gönderiyor. 2011'den beri toplam 244 öğrenci yurtdışına gönderildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ocak 2019 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Türkiye'den Rusya ve Çin'e nükleer enerji için yeni  beyin gücü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak olan Akkuyu'da yetişmiş insan kaynağını arttırmak üzere ısı ve elektrik mühendisliği alanlarında 25 öğrenciyi Rusya'ya gönderecek.

Öğrenciler St. Petersburg Politeknik Üniversitesi nükleer alanda öğrenim görecek. Yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler Rosatom Devlet Kuruluşu'nun eğitim merkezlerinde uygulamalı eğitimler alarak 1-3 yıl arasında staj yapacak.

Öğrenciler, yapacakları stajdan sonra Akkuyu NGS'de istihdam edilecek. Türkiye, Rusya'dan sonra Çin'in saygın akademik kurumlarından Tsinghua Üniversitesi'nde eğitim almak üzere 7 öğrenciyi enerji mühendisliği ve yönetimi alanında yüksek lisans eğitimine gönderecek. Başvurular [email protected] adresine yapılabilecek. Yarın başvurular için son gün.

2011'den beri nükleer eğitim için 244 öğrenci Rusya'ya gönderilmiş, bunlardan 35'i geçen yıl mezun olmuştu. 147 öğrenci daha bu alanda yüksek lisans eğitimi alacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de yakından takip ettiği eğitim programlarında, öğrenciler sadece ücretsiz eğitim almayacak, eğitim süreleri boyunca burs ve yurt imkanlarından da faydalanarak, uygulamalı eğitimle staj yaparak bilgi ve birikim sahibi olacak.

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber