KPSS 2007/5 Yerleştirme İşlemleri Soru-Cevap Dosyası (2)

2007 yılına ait genel memur yerleştirmelerine başvurular 28 Haziran'dan itibaren alınmaya başladı. Memurlar.net ziyaretçilerinden gelen sorulara verdiğimiz bazı cevapların yer aldığı dosyaların ilkini dün yayımlamıştık. İkinci dosyayı bugün yayımlıyoruz. Dosyada, yine beş adet soru ve bu sorulara verdiğimiz yanıtlar yer almaktadır. 2006 yılındaki, Din Hizmetleri personeli alımında, hangi kadronun kaç puanda kaldığını gösteren sorunun da yer aldığı soru cevap dosyasının ikinci bölümünü görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004 VE 2006 KPSS'YE GRMİŞ AMA MEZUN DEĞİL. BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Ben 2004 yılında 2004 kpss ye önlisans düzeyinde girdim.2006 yılında ki sınava ise 2006kpss ye lisans düzeyinde girdim. Fakat büte kaldığım için 2007 eylülde ancak mezun olabiliyorum 2007/5 atamalarına hangi seviye ile başvurabilirim. Ben bilgilendirirseniz bu konuya bir açıklık getirebilirseniz çok sevinirim.

ÖSYM sizin mezun olup olmadığınızı bilmez. Kılavuzlarda yer alan açıklamaya göre, siz iki farklı öğrenimden KPSS'ye girdiğiniz için 2006 KPSS puanınız geçerli olacaktır. Ancak bu puanı da kullanamazsınız. Zira internet üzerinden başvuru sırasında lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Dolasıyla sizin başvuru yapmamanız gerekmektedir.

MEB ONAYLI BİLGİSAYAR SERTİFİKASI

2 yıllık bilgisayar tekn. ve prog. mezunuyum tercih yapıcam.meb onaylı bilgisayar sertifikası isteyen memurlukları seçebiliyormuyum acilen cevap verirseniz çok memnun olurum.

KPSS 2007/5 Tercih Kılavuzunun "Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar" Bölümünde "3.9. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, "M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." hüküm yer almaktadır.

Bir örgün öğretim olan Meslek Yüksek Okullarında Bilgisayar dersi alanlar ve bunu onaylı bir yazı veya traskript ile ispatlaması mümkün olan adayların, "M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak" niteliği aranılan tercihleri seçmelerinde bir mahsur bulunmamaktadır. Bu seçenekleri seçebilirler... Bu adayların ayrıca sertifika almasına gerek yoktur.

Ancak buradaki püf nokta zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersinin örgün eğitimde alınmış olmasıdır. Açık öğretim de alınan bilgisayar dersleri aynı neviden kabul edilmeyecektir.

KURAN KURSU ÖĞRETİCİ EN SON KAÇ PUANLA GİRMİŞTİ

Kuran Kursu öğreticisi için en son ne zaman KPSS sonuçlarına göre atama yapılmıştır ve atanan son kişinin puanı kaçtır nasıl öğrenebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
İyi Çalışmalar.

Diyanet İşleri Başkanlığı son olarak 2006 yılında bu derece önemli bir alım gerçekleştirmişti. Hangi kadronun kaçta kaldığını görmek için tıklayınız.

YERLEŞENLER TERCİH YAPABİLİR Mİ?

Şu anki görevime 3 ay önce kpss puanımla yerleştim ancak işimden memnun değilim ve kpss/5 tercihinden yararlanıp sözleşmeli olarak başka bir kuruma geçmek istiyorum ancak ösym tercih sistemi açılmıyor yerleştirildiğim için tercih yapamayacağım yazıyor çalıştığım kurumdan daha 1 hafta önce benimle aynı statüdeki bir arkadaş sözleşmeli pozisyona atanarak istifa edip ayrıldı ben ise tercih yapamıyorum bu konuda ne yapmam gerekir yapabileceğim bir şey var mı şimdiden teşekkür ederim

Devlette çok çeşitli statler bulunmaktadır. Memur, 399 sözleşmeli, 4924 sözleşmeli, 4/B sözleşmeli, teşkilat kanunlarına göre sözleşmeli, işçi, geçici işçi, geçici personel vs...

KPSS yönetmeliği sadece yukarıda yer verilen statülerden memur ve 399 sözleşmeliler için uygulanmaktadır. Dolasıyla KPSS yönetmeliğinde yer alan iki kez yerleşememe kuralı bu kadrolara yapılacak yerleştirme işlemlerinde uygulanmaktadır. Beraber çalıştığınız arkadaş bundan önceki yerleştirme olan Sağlık Bakanlığı alımlarına başvurmuş olmalı... sağlık Bakanlığı kadrolarının tümü 4/B'lidir ve 4/B'li pozisyonlara yapılacak yerleştirmelerde iki kez yerleşememe kuralı uygulanmamaktadır.

SAĞLIK ŞARTI SINAV TARİHİ İTİBARİYLE Mİ, YERLEŞTİRME TARİHİ İTİBARİYLE Mİ ARANIR?

Sınav tarihi itibariyle sağlık sorunu olmayan bir kişinin, yerleştirme tarihinde çok önemli bir tedavi görmesi nedeniyle tercih yapma hakkı var mıdır? kazanırsa sağlık nedeniyle ataması durdurulur mu?

Sağlık sorununun daha doğrusu "sağlık şartının" sınav tarihi itibariyle değil yerleştirme tarihi itibariyle sağlanması gerekmektedir.

BİYOLOJİ MEZUNU, "TIBBİ BİYOLOJİK BÖLÜMLER" MEZUNU OLMA ŞARTI ARAYAN KADROYU TERCİH EDEBİLİR Mİ?

Benim sorum şu olacak.4 yıllık biyoloji bölümü mezunuyum ve Tıp Fakültesi Temel Tıbbi Bilimler, Fizyoloji anabilim dalında Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak yüksek lisansımıda tamamladım.2007/5 KPSS kılavuzunda bazı biyolog kadrolarında aranan niteliklerde 'Tıbbi biyolojik bilimler lisans programı mezunu olmak' şartı arıyorlar.Birincisi bu lisans programı hakkında bilgi edinebilirmiyim, ikincisi ise bu tip bir kadroya başvurabilirmiyim? Acil cevaplar sanız çok sevineceğim.Başvurumu ona göre yapacağım.Böyle bir hizmet sağladığınız için çok teşekkürler...

Kılavuzda her kadronun yanında hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği, kodlar ile gösterilmiştir. ÖSYM, yerleştirmelerde bölüm bazında kontrol da yapmaktadır. Bu şu demektir. Siz zaten tıbbi biyolojik bölümler mezunu olmadığınız için tercih etseniz dahi tercihleriniz dikkate alınmayacaktır. ÖSYM bölüm bazında kontrol yapmasının yanlış olduğunu daha önce bir çok defalar belirttik. Bunun nedeni bazı bölümlerin bazı kadrolara atamalarda denk olmalarıdır. Denklik belgesini YÖK vermektedir. Dolaysıyla YÖK'ten denklik belgesi olan kişilere başvuru hakkı tanınması amacıyla ÖSYM2nin bölüm bazında kontrol yapmaması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber