Emekli-Sen program sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, partileri somut projelerini açıklamaya davet etti.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, milletvekili genel seçimlerine katılacak partileri Türkiye'nin sorunlarına ilişkin somut projelerini açıklamaya davet ederek, ''Milyonlarca emeklinin birikmiş sorunlarını çözecek programlarınız var mı?'' dedi.

Beysülen, 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında kutlanan Emekliler Haftası dolayısıyla, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de bugün açlık sınırının 630 YTL, yoksulluk sınırının ise bin 900 YTL olduğunu ifade eden Beysülen, buna karşılık Türkiye'deki ortalama emekli maaşının 550 YTL olduğunu bildirdi.

Emeklilerin büyük bir bölümünün açlık sınırı altında yaşamak zorunda olduğunu ifade eden Beysülen, ''Yetersiz aylıkları almak için banka önünde kuyrukta ölümüne beklemek de başka bir sorun'' diye konuştu.

Beysülen, yaşlı insanlar olan emeklilerin hastane çilelerinin de gün geçtikçe arttığını, sağlık hizmetinde yaşlıları koruyan bir düzenleme bulunmamasını eleştirdi.

''Bütün bunlara rağmen AK Parti iktidarının hayata geçirmeye çalıştığı sağlıkta özelleştirme programını devrim olarak sunduğunu'' ifade eden Beysülen, hükümetin sağlıkta bazı düzenlemeleri ''tebliğler'' yoluyla uygulamaya koyduğunu bildirdi.

Tebliğle sağlık kurumuna başvuranlara bir sözleşme imzalatılacağını ve peşinen katkı ödemesi sağlanacağını kaydeden Beysülen, hükümeti bu politikadan vazgeçmeye çağırdı.

Türkiye'nin, milletvekili genel seçimlerine doğru yol aldığını hatırlatan Beysülen, seçime katılacak partileri Türkiye'nin sorunlarına ilişkin somut projelerini açıklamaya davet etti. Beysülen, şunları kaydetti:

''Milyonlarca emeklinin birikmiş sorunlarını çözecek programlarınız var mı? Emeklilere insanca yaşam koşulları sağlayabilecek misiniz? Tüfe farklarımızı ve emeklilere ödenmeyen ek ödemeleri ödeyecek misiniz?

Hastane kuyruklarına son verecek misiniz? Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, yaşanabilir bir çevrenin sağlanması gibi kamu hizmetlerini herkese eşit ve parasız verebilecek misiniz? özelleştirme furyasına son verebilecek misiniz? Çocuklarımızı işsizlikten kurtaracak istihdam projeleriniz var mı?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber