Anavatan, Ankara'da CHP'yi destekleyecek

Haber Giriş : 28 Haziran 2007 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçime girmeyen Anavatan Partisi'nden CHP'ye Ankara'dan önemli destek geldi. Anavatan Partisi Ankara eski İl Başkanı Muharrem Soğuksu ve bir çok parti yöneticisi CHP'li Meclis Başkanvekili Yılmaz Ateş ile yaptıkları toplantıda desteklerini açıkladı.

Anavatan Partisi Ankara eski İl Başkanı Muharrem Soğuksu ile çeşitli teşkilatlarda görevleri bulunan Adem Kızılateş, Uğurhan Ergün, Fatmagül Çınar, Seyide Takmaz, Adnan Kürü ile çok sayıda partilinin yanı sıra Çağdaş Türkiye Partisi Genel sekreteri Mehmet İrmeşe ve Genel Başkan Yardımcısı Bekir Kara, İşadamı Urfan Çıkar, Ressam Alirıza Kılıç, Açıköğretimliler Birliği Genel Sekreteri Durdağı Yıldırım, Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven; Meclis Başkanvekili CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve Ankara milletvekili adayı Hakkı Süha Okay ile yaptıkları toplantıda 22 Temmuz seçimlerinde CHP'ye oy desteği vereceğini açıkladılar.

Anavatan eski İl Başkanı Muharrem Soğuksu, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun partilileri oy kullanmaları konusunda serbest bıraktığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Anavatan Partisi'nin seçime girmemesi elbetteki bizleri üzmüştür. Ama bunun sorumlusu ne sayın genel başkanımızdır nede bizleriz. Hepimiz tüm iyi niyetlerimizi birlik için ortaya koyduk ama birileri bu iyi niyeti oyuna getirmek istedi. Partimizin tabelası asılı bulunduğu sürece biz Anavatanlıyız. Ben ve arkadaşlarım 22 Temmuz'da CHP'ye oy desteği vereceğiz ve toplantıya katılamayan diğer arkadaşlarımıza da demokrasi ve cumhuriyet adına destek vermeleri çağrısında bulunuyorum. Çünkü; CHP'nin seçim beyannamesindeki vaatleri ve özellikle eğitim konusunda takip edeceği yol takdirimizi kazanmıştır. Öte yandan CHP'nin terör konusunda ki duyarlığı Anavatan ile eş değerdir."

ATEŞ: "ANAVATAN'DAN KAYGIMIZ YOK"

TBMM Başkanvekili ve CHP Ankara milletvekili Yılmaz Ateş ise yaptığı konuşmasında Anavatan Partisi'den bugüne kadar CHP'nin hiç kaygısı olmadığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ülkenin ulusal bütünlüğü ve Cumhuriyetin kazanımları yönünden Anavatan'dan bu güne dek zerre kadar kuşkumuz olmadı. Şehit cenazelerinde aynı duyguyu paylaştık. Keşke Anavatan partisi bizim rakibimiz olsa idi. Sayın Muharrem Soğuksu'nun başkanlığı döneminde verdiği mücadele hepimizin takdirini kazanmıştır, ayrıca güzel bir dostluğumuz bulunmaktadır. İhanet içinde bulunan bu acemi ve beceriksiz iktidardan kurtulmak için hep birlikte güç birliği yapmalıyız. 22 Temmuz'da CHP'ye kan ve can vermenizden dolayı

hepinize teşekkür ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber