İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Boydak Holding satılıyor mu?

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Boydak Holding'in kurucularına göre daha fazla kar etmesine yönelik, "Şirketin bütün mali hareketlerini kayıt altına aldık. Kayıt dışı hiçbir işlemimiz yok" açıklamasında bulundu. Şirketin satılacağına yönelik iddialara da cevap veren Gülal "Boydak Holding'in satılması gibi bir düşüncemiz yok. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Mahkeme sonuçlanana kadar milletin emaneti olan Boydak'ı yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ocak 2019 21:34, Son Güncelleme : 14 Ocak 2019 22:00
Boydak Holding satılıyor mu?

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Boydak Holding'in 2018 karı açıklandı.

Kayseri'deki BOYDAK Holding'in genel merkezinde yapılan toplantıya TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, BOYDAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güler ve BOYDAK CEO'su Alparslan Baki Ertekin katıldı.

856 milyon TL'lik net kar

Boydak Holding'in Ocak-Aralık konsolide vergi öncesi karı yüzde 33,7 artışla 1 milyar 111 milyon TL'ye ulaştı. Aynı dönemde net kar ise yüzde 25,3 artışla 856 milyon TL oldu. Şirketin toplam ihracatı da aynı dönemde yüzde 5,1 artışla 391 milyon dolar seviyesine çıktı.

Kayıt dışı işlem yok

Toplantıda konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, şirketin kurucularına göre daha fazla kar etmesine yönelik, "Şirketin bütün mali hareketlerini kayıt altına aldık. Kayıt dışı hiçbir işlemimiz yok" açıklamasında bulundu.

Satış söz konusu değil

Gülal "Boydak Holding'in satılması gibi bir düşüncemiz yok. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Mahkeme sonuçlanana kadar milletin emaneti olan Boydak'ı yönetmeye devam edeceğiz. Arapların ya da başka sermaye gruplarına satışı söz konusu değildir" dedi.

Ersin Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber