Unakıtan: Kasa dolmaya başladığı için herkes iktidara gelmek istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cihan Yıldırım / AA

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Kasa dolmaya başladığı için herkes iktidara gelmek istiyor'' dedi.

AK Parti Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı da olan Unakıtan, Vali Kadir Çalışıcı, AK Parti Eskişehir milletvekili Murat Mercan, AK Parti İl Başkanı Murat Canözer, diğer milletvekili adayları ve partililerle Eskişehir'in İnönü ilçesi Kaymakamı İlhan Abay'ı ziyaret etti.

Abay'dan ilçenin sosyo-ekonomik yapısı, sorunları ve çözüm önerilerine yönelik brifing alan Unakıtan, daha sonra belediyeye geçerek belediye başkanı İsmail Karaköse'yi ziyaret etti. Bakan Unakıtan, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan platformdan halka hitap etti.

Vatandaşlara ''İnönü'ye hiç Bakan geldi mi?'' diye soran Unakıtan, ''hayır'' cevabı alınca, ''Bundan sonra bir Bakanınız var. Bakan size sahip çıkacak. Siz de Bakana sahip çıkacaksınız. 22 Temmuz'da ne yapacağınızı bilirsiniz. Arife tarif gerekmez'' dedi.

İlçe gezilerine İnönü'den başladığını ifade eden Unakıtan, ''Bir ilçeye Bakan girdimi o ilçe değişir. Hele o Bakan Maliye Bakanı olursa başka Bakanlar da gelir. Burayı cennet gibi yaparım. Kaymakam ve belediye başkanıyla görüştüm. Karayoluna sinyalizasyon ile sağlık ocağı ve yapılmayan köy yolları sorunlarını çözeceğiz. Hepsini yapacağız'' diye konuştu.

''MİLLET BUNLARI DAHA ÖNCE SÜPÜRDÜ''

Unakıtan, seçim yaklaşırken herkesin bir şeyler vaat ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

''Bir telaş var. İktidar olma telaşı var. Herkes birbiriyle kavga ediyor. Bu telaş, kavga neden biliyor musunuz? Ben hortumları kesip kasaları doldurdum ya. Bunlar milletten nema toplamışlar, kasaya kağıt koymuşlar. Arkadaşım para nerede? Kağıdı ne yapayım ben. Açık veren bütçeyi denk hale getirdik, hatta geçen ay fazla verdi. Kasa dolmaya başladığı için herkes iktidara gelmek istiyor. Millet bunları daha önce süpürdü. MHP, DYP, DSP, ANAP, hepsi bunların içinde vardı. Daha önce iktidardınız ne yaptınız? Orayı burayı her yeri boşalttılar. Şimdi özelleştirmeler yapıyoruz. Bunlar karşı çıkıyor. Neden? Oraları babalarının çiftliği haline getirmişler. Biz buraları sattık, parayı da Hazineye yatırdık. Öyle ulusalcılık falan, palavra atmasınlar. Para milletin oldu. İki yakamız bir araya geldi. Parayı millete harcıyoruz. Ülkeye istikrar ve güven geldi.

Şimdi vatandaş şunu soracak kendine. 'Bu istikrar ve güven devam mı etmeli?', eğer böyle düşünüyorsa adres belli AK Parti, yoksa yeni maceralara mı gitmek istiyor. Macera arayabilir. Memleketin başına ne geldiyse kötü idareden geldi.'' Bu arada Bakan Unakıtan, konuşma yapmadan önce platformun arkasındaki çay bahçesi güvenlik amacıyla boşaltıldı. Vatandaşlar, Bakan Unakıtan'ın konuşma yapacağı Cumhuriyet Meydanına üst aramasından geçirilerek alındı.

Konuşmasının ardından bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Unakıtan, daha sonra Ford Otosan'ın İnönü'deki kamyon fabrikasına geçerek Koç Holding üst yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu ve Holdingin Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak ile yemek yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber