Çevre Sağlığı Teknisyenleriyle ilgili yeni yazı

Sağlık Bakanlığı Hukuk Ve Mevzuat Dairesi Başkanlığı, Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin Gezici Sağlık Hizmeti Sunan Personel olarak sayılması gerektiğini belirtti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2019 12:48, Son Güncelleme : 15 Ocak 2019 12:51
Çevre Sağlığı Teknisyenleriyle ilgili yeni yazı

Daha önce Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından bir resmi yazı gönderilmiş ve o yazıda; Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin "Gezici Sağlık Hizmeti Sunan Personel" sayılamayacağı ve buna bağlı olarak Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine ekli l sayılı cetvelin 11. ve 12. sırasında belirlenen giyecek yardımının yapılmasına imkan olmadığı belirtilmişti. (Tıklayınız.)

Daha sonra Çevre Sağlığı Teknisyenleri, İlgili konuda Hukuk Ve Mevzuat Dairesi Başkanlığı'nın görüşüne başvurdu. Hukuk ve Mevzuat Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen resmi yazıda yıl boyunca görevini sahada icra eden Çevre Sağlığı Teknisyenleri'nin Gezici Personel Kapsamında Değerlendirilmesinin Uygun Olduğu belirtilmiştir. Bu durumda; yıl boyunca görevini sahada icra eden Çevre Sağlığı Teknisyenleri, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine ekli l sayılı cetvelin 15.sıradan (gezici olmayan) değil, 11. ve 12. Sırasında (gezici sağlık hizmeti sunan personel) belirlenen giyecek yardımının yapılması gerektiği anlaşılmaktadır.

İŞTE O RESMİ YAZI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber