Erdoğan: Ne Baykal ne Bahçeli Doğuyu, Güneydoğuyu tanımaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ne sayın Baykal'ı ne sayın Bahçeli'si, ne diğerleri Doğuyu, Güneydoğuyu tanımazlar. Nasıl olacak da bunlar Türkiye'nin sorunlarını çözecekler" dedi.

Erdoğan, Yozgat'ta düzenlediği mitingte, Türkiye'nin imarı için geceli gündüzlü çalıştıklarını, millete kulak verilmeden Türkiye'nin çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkarılamayacağını söyleyerek, "Ankara'yı merkez alın, batısı, doğusu. Bakın liderlere. Doğuya, Güneydoğu'ya bunların içinde kaç tanesi kaç kere gitmiş bir bakın. Göreceksiniz ki içlerinde ne sayın Baykal'ı, ne sayın Bahçeli'si, ne diğerleri Doğuyu, Güneydoğuyu tanımazlar. Şimdi soruyorum sizlere: Nasıl olacak da bunlar Türkiye'nin sorunlarını çözecekler. Bu ülkede Başbakan Yardımcılığı yapan sayın Bahçeli, Türkiye'nin tamamını 3,5 yılda dolaşamamışken nasıl olacak da bu ülkenin sorunlarına çözüm üretecek. Böyle lafla milliyetçilik olur mu? Olmaz" diye konuştu.

81 vilayete uzandıklarını, en az gittiği yere 2 kez gittiğini, Türkiye'nin tamamına sahip çıkacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Lafla bu işler olmuyor. İcraat istiyor, terlemek istiyor, koşmak istiyor. Biz bunu yaptık. Bunlar halkın arasına karışamazlar. Hiç konuşmamayı yeğlerler. Çünkü meyvesi yenen ağaç taşlanıyor. Bunlarda meyve yok ki taşlansın" diye konuştu.

Türkiye'ye sağır kalmamak gerektiğini, ancak diğer partilerin "bağı gör üzüm olsun, üzüm yemeye yüzün olsun" dediklerini ifade eden Erdoğan, "Seçim ve sandık ufukta göründü. O beyzadeler şimdi sizi hatırlayacaklar. Hatta bir kısmı rahatını bozacak buralara kadar gelecek, bol keselerden vaatlerde bulunup oyunu isteyecek. Peki hangi yüzle gelecekler" dedi.

Vatandaşlardan, seçim döneminde kendilerini hatırlayan liderlerden bunun hesabını sormalarını isteyen Erdoğan, "Siz Yozgat'a kimin hayrının dokunduğunu iyi bilirsiniz. Bozok yaylasının yiğit evlatlarına bu yakışır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber