Erdoğan'dan çiftçiye müjde: Kuraklık sebebiyle borçları erteliyoruz

Haber Giriş : 28 Haziran 2007 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuraklk nedeniyle çiftçilerin borçlarını erteleyeceklerini söyledi. Erdoğan, Yozgat'taki mitingte, kuraklık nedeniyle çiftçilere yönelik dün bir karar aldıklarını belirterek, ''Kuraklık sebebiyle borçları erteliyoruz ve sadece en düşük faiz olan yüzde 7 faiz uygulayacağız.

Ayrıca çiftçi kardeşlerimize tohumluk desteği vereceğiz'' dedi.Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de anımsatan Erdoğan, vatandaşlara ''Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi, halkına saygısı olmayandan halkçı, milletine saygısı olmayan, milletinin derdiyle dertlenmeyenden milliyetçi olur mu'' diye sordu. ''Olmaz'' yanıtını alan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bunlar paramızı delikli bir kuruşa döndürmediler mi? Bizden önce bu ülkede hangi koalisyon vardı? MHP-DSP-ANAP, bunlar vardı. Başımızı iki elimizin arasına alıp iyi düşünelim, uyanık bir insan bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Buna göre dikkatli olacağız. 3,5 yıl iktidarda kaldı, bizden önceki koalisyon. Paramızı delikli kuruşa çevirdi. 1'in yanına altı tane sıfırı koydu.''

Miting sırasında bugün evlenen Mehdi Uçar damatlık, Selver Uçar ise gelinliği ile miting alanına gelerek Erdoğan'ı en ön bölümden izlediler. Erdoğan, miting öncesinde vatandaşları selamlarken, çifti de alkışlayarak tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber