İstanbul'da ücretsiz meslek eğitim kursları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşletmelere ara eleman yetiştirmek ve ilköğretim mezunlarını vasıflı hale getirmek amacıyla İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğiyle yürütülen İl Özel İdaresi Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları Projesi (ÖZİMEK) kapsamında düzenlenen ücretsiz meslek kursları başladı.

İstanbul İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, 44 ayrı mesleği içeren ve 8 ay sürecek kurslara ilköğretim mezunu olan ve sağlığı öğrenim görmek istediği meslek için elverişli kişilerin başvurabilecekleri belirtildi.

Başvuruların Cağaloğlu'ndaki Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası A Blok, Bağcılar, Şişli, Ümraniye, Haydarpaşa ve Tuzla endüstri meslek liseleri ve Beşiktaş Ziya Kalkavan Aanadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne yapılabileceği ifade edilen açıklamada, yaklaşık 230 okulda mesleki ve teknik eğitimin verileceği kaydedildi.

Açıklamada, kursiyerlere yüzde 85'i teknik, yüzde 15'i sosyal ve kültürel alanlarda olmak üzere 400 saat eğitim verileceği, eğitim sonunda başarılı olacak kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceği vurgulandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya da, ilk kursiyerlerin eğitime başladığını ifade ederek, Şile bezi dokumacılığından klima ve soğutma tesisatçılığına, amatör denizcilikten ofset baskı operatörlüğüne değin toplam 44 meslek branşında eğitim verilecek kurslar için kayıtların devam ettiğini belirtti.

Kurslara bugüne kadar 1115 kişinin başvurduğunu bildiren Kaya, kurslar arasında en çok "Auto-Cad" ve "bilgisayar işletmenliği"ne istek olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber