İçişleri Bakanlığı, geçici işçiler için 20 Temmuz'a kadar süre vermiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçici belediye işçilerine kadro müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ''Geçici işçi'' statüsünde çalışan bin 193 personel, daimi ve norm kadrolara dahil edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin, bugün yapılan norm kadrolarla ilgili olağanüstü toplantısında, nisan ayında çıkarılan ve tüm kamu kurumlarında çalışan geçici işçilerin kadrolara dahil edilmesini kapsayan 5620 Sayılı Kanunun uygulamasıyla ilgili kararlar alındı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesinde ''Geçici işçi'' statüsünde çalışan bin 193 personelden 57'si sözleşmeli personel olarak norm kadroya dahil edilirken, bin 136 kişiye ise kadrolu işçi statüsü kazandırıldı.

Norm kadroya dahil edilen personelin maaşlarıyla ilgili tekliflerin de görüşüldüğü toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İçişleri Bakanlığından gönderilen genelgede, kadrolarla ilgili düzenlemelerin ve yazışmaların, 20 Temmuzda tamamlanmasının istendiğini belirtti.

Şahin, genelgede verilen süre içinde kadroyla ilgili düzenlemelerin tamamlanması için meclis toplantısının olağanüstü düzenlenme zorunluluğunun ortaya çıktığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber