İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Pensilvanya'yla cenneti bir tutmuşlar!'

FETÖ sanığı eski Gümüşhane Barosu Başkanı İsmail Taştan: Örgütün baro toplantılarında, Pensilvanya'ya gitmenin cennete gitmek gibi olduğu anlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2019 09:15, Son Güncelleme : 16 Ocak 2019 09:21
'Pensilvanya'yla cenneti bir tutmuşlar!'

Trabzon'daki FETÖ'nün baro yapılanması davasında eski Gümüşhane Barosu Başkanı İsmail Taştan tanık olarak dinlendi. Etkin pişmanlıktan yararlanan Taştan, örgütün Ankara'da baro başkanlarıyla yaptığı toplantıları anlattı. 17-25 Aralık'tan sonra toplantılara daha az katıldığını ve 2015 yılına kadar toplantılarda yer almayı sürdürdüğünü aktaran Taştan sözlerini şöyle sürdürdü:

GİTMEYİ TEŞVİK ETTİLER

"Beni toplantılara, ilk kez baro başkanı seçildiğim 2011 yılında Yunus Yıldız çağırdı. Toplantılarda, Pensilvanya'ya gitmemiz teşvik edilirdi. Pensilvanya'ya gitsek cennete gidecekmişiz gibi uluhiyet havası veriliyordu. Gülen'in kitapları okunur, CD'leri izlenir, sohbeti gerçekleştiren kişi ondan gelen notları bize aktarırdı. Fetullah Gülen son 100 yılda gelmiş en büyük kişi olarak görülüyordu. Aldığı her kararı, peygamberimizle istişare yapmış ve almış gibi bize anlatıyorlardı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber