'Melih bey yıllarca emek vermiş bu şehre, gece gündüz çalışmış'

Özhaseki: Melih bey yıllarca emek vermiş bu şehre, çok büyük projeler gerçekleştirmiş bir arkadaşımız. Gece gündüz demeden çalışmış bir arkadaşımız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2019 12:46, Son Güncelleme : 16 Ocak 2019 12:56
'Melih bey yıllarca emek vermiş bu şehre, gece gündüz çalışmış'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, gazetecilerle bir araya geldi.

"Geleceğe ait, 'ben şunları yapacağım' demek kolay. Ancak bunları yıllarca uygulamış birisi olarak, söylediklerimin hepsinin yapılmış ve uygulanmış olduğunu göreceksiniz"

"Melih bey yıllarca emek vermiş bu şehre, çok büyük projeler gerçekleştirmiş bir arkadaşımız. Gece gündüz demeden çalışmış bir arkadaşımız"

"İnsanların yaşadığı ve ihtiyaçların hiç bitmediği bir ortamda, dünyanın hızla değiştiği bir ortamda eğer siz belediye başkanı olarak dünyayı takip ediyorsanız, değişimleri takip ediyorsanız ve ortaya koyacağınız projeler de çağdaş dünya kentlerini yakalayacak bir ortamı sağlayabiliyorsanız ne mutlu size. İşte ben bunları yapmaya çalışıyorum. Yoksa geçmişle ilgili başkaları ile ilgili hiçbir hesabım yok benim"

32 kilometrelik bir hattı, Gerede'den başlayarak Ankara'ya Çamlıdere barajına getirecek olan hattı, DSİ başlamıştı. Bugünlerde inşaat bitti. Cazibeyle gelecek artık kaynak sularını Çamlıdere barajından Ankara'ya belediyemiz vermeye başlıyor yakında. Bu müthiş bir yükten kurtaracak Ankara Büyükşehir Belediyesi Su İşlerini. Nedir o yük? Kızılırmak'taki yapılan barajdan, Kesikköprü barajını kastediyorum tabii ki, Ankara'ya su verebilmek için terfi istasyonları kullanılıyor. 250-300 milyon lira civarında elektrik gideri var. Az para değil. Bütün bunların karşılanabileceği bir ortamdan dolayı da su fiyatlarının biraz yüksek olduğunu söyleyebiliriz."

"Nedir ASKİ'nin gideri? bir taraftan tabii ki işçi maliyetleri, maaşlar, bir taraftan elektrik giderleri, bir taraftan yenileme, yapılan projeler. İşte bütün bunlar hesaplandığında Ankara'da şimdilik yüzde 30 bir indirimin olması uygun görüldü. Çok da doğru oldu bana göre. İnşallah önümüzdeki günlerde Gerede suyu da devreye girdikten sonra bir hesap daha yaparız. Şimdilik böyle bir hesap doğru olarak gözüküyor"

"Öğrencilerin de durumunu biliyoruz. Orada yapılması icap eden öğrenci taşımalarının da normal tam bilet fiyatlarının yarısı gibi olmasıdır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber