İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MİT tırlarını kışlaya götürmeye çalışmışlar

Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranması işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle 23 şüpheli hakkında hazırlanan yeni iddianamede, şüphelilerin tırları kışlaya götürmek istedikleri ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2019 13:54, Son Güncelleme : 16 Ocak 2019 13:55
MİT tırlarını kışlaya götürmeye çalışmışlar

Adana ve Hatay'da 19 Ocak 2014'te, MİT tırlarının durdurulması ve arama işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ''sivil imamlarının'' da aralarında bulunduğu 23 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana ve Hatay'da 19 Ocak 2014'te, MİT tırlarının durdurulması ve arama işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle yürütülen soruşturmada yeni bir iddianame daha düzenlendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü esnasında suçüstü yakalanan Nurettin Oruc, Abdurrahman Ozdemir, Ahmet Numan Akpınar, Ali Cakmak, Ali Semerci, Arif Danacı, Bayram Andac, Berkant Aydın, Cemil Yıldırım, Cengiz Tarım, Feyzullah Gulbent, Halil Alp, Hasan Bektaş, Hasan Ulker, Hasan Huseyin Kose, Huseyin Civan, Mehmet Cevher Koyuncu, Mustafa İlhan, Osman Hilmi Ozdil, Soner Yıldırım, Suleyman Gurbuz, Ugur Aydın ve Yasin Yalcınkaya şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, şüpheliler hakkında ''Turkiye Cumhuriyeti Hukumetini Ortadan Kaldırmaya veya Gorevini Yapmasını Engellemeye Teşebbus Etme'', ''Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme'', ''Devletin Guvenligine ilişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Casusluk Maksadıyla Acıklama'', ''Anayasal Duzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbus Etme'', ''örgüt yöneticiliği veya örgüt üyeliği'' suçlarından hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

Aynı eylemle ilgili daha önce çıkan iddianamedeki hususlar anımsatılarak, MİT tırlarının durdurulması ve aranmasına ilişkin detaylı bilgilere yer verilen iddianamede, tırları durduran ve daha önce haklarında dava açılan sanıkların, tırların kasalarına cıkarak konteynırları actıktan ve konteynırlar icerisindeki devlet sırrı kapsamındaki malzemelerin goruntulerini cektikten sonra, tırların sevkinde gorevli Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının kelepcelerini cozdukleri, serbest olduklarını ve gidebileceklerini söyledikleri ancak tırlara el koyduklarını soyledikleri belirtildi.

İddianamede, sanıkların daha kapsamlı bir arama yapmak bahanesi ile her tırda bir subay olacak şekilde tırları Seyhan'da bulunan ve o tarihte icerisinde NATO askerlerinin de konuşlu oldugu Korgeneral Recai Engin Kışlasına goturmek uzere Sirkeli Otoyol gişelerinden saat 12.50'de hareket ettikleri anlatılan iddianamede, MİT mensuplarının sanıklar tarafından hukuka aykırı bir şekilde el konulan tırları geri alabilmek icin tırların arkasından gittikleri, Kurkculer Mevkii'nde tırları durdurarak goturulmesine engel olmaya calıştıkları ve şoforlerinden tırların anahtarlarını aldıkları anlatılan iddianamede, bunun uzerine Adana İl Jandarma İstihbarat Şube Mudurlugunde gorevli sanık Onder Kır'ın tırların anahtarını alan MİT personelinin uzerine yuruyerek darp etmek suretiyle 06 E. 2... plakalı tırın anahtarını aldıgı, anahtarı alınan tırın sanık Hakan Kaplan nezaretinde Kurkculer Mevkii'nden hareket ettirilerek Bahceşehir Kolejinin yanına cekildigi, MİT mensuplarının Kurkculer'de kaldıgı belirtildi.

MİT mensuplarının tırlarda arama yapılmaması ve tırların geri teslim edilerek yollarına devam etmeleri yonundeki ısrarlı taleplerine ragmen sanıkların arama yapma konusundaki ısrarlarının devam ettigi ve tırların teslim edilmedigi kaydedilen iddianamede, olay yerine dönemin Adana Valisi Huseyin Avni Coş ve MİT Adana Bolge Başkanının geldigi, İl Emniyet Muduru ve MİT Adana Bolge Başkanının, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı ile goruşmesinden sonra saat 16.00 sıralarında tırların MİT Adana Bolge Başkanına teslim edildigi kaydedildi.

İddianamede, MİT tırlarının durdurulması eylemini organize ettiği tespit edilen FETÖ terör örgütünün, ''Temel Askeri Yapılanma'' şemasına da yer verildi. Şemada örgüt elebaşısı Fetullah Gülen ve örgütün askeri yapılanmasına ilişkin birimler sıralanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber