'Odasına dinleme cihazı yerleştirdik' ifadesini inkar etti

Soruşturma aşamasında verdiği beyanlarda FETÖ ile iltisakını anlatan ve eski yaver Levent Türkkan'ın, dönemin Genelkurmay Başkanı'nın odasına dinleme cihazı yerleştirdiğini belirten eski yarbay Gökhan E., ilk ifadelerini inkar ederek suçsuz olduğunu savundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2019 22:09, Son Güncelleme : 16 Ocak 2019 22:21
'Odasına dinleme cihazı yerleştirdik' ifadesini inkar etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davada, sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Darbe girişiminin yaşandığı tarihte Genelkurmay Başkanlığı Emniyet Subayı olarak görev yapan sanık eski yarbay Gökhan E., soruşturma aşamasında verdiği itiraf niteliğindeki "FETÖ üyesi olduğu" yönündeki beyanlarını kabul etmediğini bildirdi.

Soruşturmadaki beyanlarının doğruyu yansıtmadığını iddia eden Gökhan E., "Bana ait olduğu iddia edilen hiçbir belgeyi kendi irademle imzalamadım. Onun için hiçbirini kabul etmiyorum." dedi.

"Evimde ve iş yerimdeki aramalarda FETÖ ile ilgili bir dokümana rastlanılmamıştır." diye konuşan Gökhan E., örgüt üyesi olmadığını savundu.

Olay günü, muhafız tabur komutanı olan Tolga Kılıçarslan ile nizamiye bölgelerini dolaşmalarının darbe girişimiyle alakalı olmadığını ve darbe girişiminden haberdar olmadığını öne süren Gökhan E., 15 Temmuz akşamı kışla güvenliğiyle ilgili tedbirler kapsamında "Çekiç" uygulamasının yapıldığını, bunun kışlaya dışarıdan müdahale anlamına geldiğini belirtti.

Esasa ilişkin mütalaadaki suçlamaları kabul etmediğini vurgulayan Gökhan E., darbe girişiminde bulunmadığını ve kimseye darbeye iştirak anlamında emir vermediğini ileri sürdü.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

- Genelkurmay Başkanı'nın dinlenildiğini itiraf etmişti

Sanık Gökhan E., soruşturma aşamasında verdiği beyanlarında, "Fetullah Gulen cemaati mensubu oldugunu" ve "Cemaatle 1986 yılında ortaokul birinci sınıfta tanıstıgını" aktarmıştı.

Örgütte, "Salih" kod adını kullandığını söyleyen Gökhan E., kod adını kendisine "Bahadır" adlı "abisinin" verdigini, Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra da maasının onda birini baglı bulundugu "abiye" himmet olarak ödediğini söylemişti.

Ankara'ya tayininin çıkmasından sonra "Murat" kod isimli örgüt üyesiyle tanıştığını anlatan Gökhan E., Murat'ın aynı zamanda dönemin Genelkurmay Baskanı olan Orgeneral Hulusi Akar'ın eski emir subayı yarbay Levent Turkkan'ın da abisi oldugunu belirtmişti.

Gökhan E., "Turkkan'ın radyo tabir edilen yassı yuvarlak pili olan arac kumandası buyuklugunde dinleme cihazlarıyla rutin olarak Genelkurmay Baskanı Akar'ı odasında sesini kaydederek dinledigini, bazen cihazları dolunca kendisinin alarak Recai kod adlı abiye goturduklerini" beyan etmişti.

Sanık Gökhan E., söz konusu kayıtların Adil adlı "abide" toplandıgını sandığını, Fetullah Gulen cemaatinin darbe girisimine etkisi ve katkısının mutlaka oldugunu" bildirmişti.

Gökhan Gökhan E., darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz sabahında ise sanıklardan eski tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün kendisine kamera kayıtlarını silmesi talimatını verdiğini anlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber