Kemal Batmaz'ın 20 milyon TL malvarlığı varmış!

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olan ve 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde yakalanan Kemal Batmaz'ın 20 milyon TL'ye yakın mal varlığının olduğu belirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2019 23:06, Son Güncelleme : 17 Ocak 2019 23:24
Kemal Batmaz'ın 20 milyon TL malvarlığı varmış!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Kemal Batmaz hakkında "terörizmi finanse etmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, sanık Rüştü Karakaya hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar, sanıklar Kemal Batmaz'ın eşi Gonca Batmaz, Cemal İbrahim Demirhisar ve Mustafa Caymaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Caymaz hazır bulunurken diğer sanıklar mahkemeye SEGBİS yöntemiyle katılarak görüntülü ifade verdi.

ÖRGÜT EVLİLİĞİ İDDİASI

FETÖ ile bağlantısının olmadığını ileri süren Gonca Batmaz evliliğinin örgüt evliliği olamadığını eşiyle akrabaları vasıtasıyla tanıştığını belirti. Gonca Batmaz, eşimle tanıştıktan sonra severek evlendik. 2 çocuğuma isim koymak için Fetullah Gülen'den isim almadık" dedi.

Kadın doğum uzmanı olduğunu, ailesi tarafından okutulup yanlarında büyüdüğünü belirten Gonca Batmaz, "Eşim tutuklandıktan bir yıl sonra beni de tutukladılar" dedi. Mahkeme başkanının "Eşiniz Hava Kuvvetleri İmamı ve darbe planlayıcısı olarak Ankara 4. Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Darbeden 4 gün önce ABD'ye gittiğini biliyor musunuz" sorusuna Gonca Batmaz, "Eşim evlendikten sonra yurt dışına gidip gelirdi. Ne amaçla ABD'ye gitti bilmiyorum, haberim yoktu" dedi.

20 MİLYON TL'LİK SERVETİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Mahkeme Başkanının "Eşinizin üzerine kayıtlı 3 villa, 3 dükkan, 2 taşınmaz ve 4 araç var. Toplam değeri 20 milyon TL. Bunları biliyor musunuz" sorusuna Gonca Batmaz, "Ben sadece İstanbul'daki evi biliyorum" dedi. Bank Asya'ya örgüt liderinin çağrısı üzerine hesabına yatırılan 172 bin TL'yi de eşi Kemal Batmaz'ın yatırdığını belirten Gonca Batmaz, "Adil Öksüz'ü de darbeden sonra televizyon haberlerinde gördüm. Tanımıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber