Balıbey'in gözü Milli Eğitim'de

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttüğü 10 yıl içinde derslik sayısını 18 binden 42 bine...

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttüğü 10 yıl içinde derslik sayısını 18 binden 42 bine; okul sayısın 1200'den 2500'e çıkaran, AKP tarafından Öğretmen Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne atanması üzerine DP'den aday olmak için istifa eden Ömer Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığı'na talip olduğunu açıkladı.

Eğitim camiasının her aşamasında çalıştığını belirten Balıbey, ?İktidara geldiğimiz zaman yap boz tahtasına dönen eğitimi toparlayacağız. Ücretsiz dağıtılan milyonlarca ders kitabının depolarda çürümesini engelleyeceğiz? dedi.

12 bakanla çalıştı

Şimdiye kadar 12 bakanla çalıştığını ve Milli Eğitim'in tüm aşamaları ile kısımlarını bildiğini belirten Balıbey, ?Bir bakan göreve geldiği zaman teşkilatı ve işleyişi tanıyana kadar aylar kaybeder. Eğer ben bakan olursam bu süreyi de kazanacağım. Çünkü bütün sorunları ve çözüm yollarını biliyorum? dedi. Bakan olduğu zaman ücretsiz kitap dağıtımında sürecin değişeceğin belirten Balıbey, ?Her okul müdürüne çek vereceğiz. Aileler müdürlerden çekleri alacaklar, sonra kırtasiyeye gidip kitaplarını edinecekler. Böylece kitap alabilecek maddi güce sahip veliler çekleri almadığı taktirde bu paralar da tasarruf edilecektir? dedi.

Yatılı ilköğretim bölge okullarını özerkleştireceklerini belirten Balıbey; meslek yüksek okullarının iki katına çıkarılması gerektiğini, söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber