Kamuya 'siber güvenlik uzmanı' aranıyor

Siber güvenlik uzmanı yetiştirmek üzere BTK'nın düzenlediği Siber Yıldız yarışmasının ikincisi 1 Şubat'ta internetten yapılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ocak 2019 09:11, Son Güncelleme : 18 Ocak 2019 09:13
Kamuya 'siber güvenlik uzmanı' aranıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'na bağlı Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nde istihdam edilmek üzere siber güvenliğe ilgisi olan kişilere ulaşılması için düzenlenen Siber Yıldız yarışmasının ikincisi 1 Şubat'ta yapılacak. İnternet üzerindeki yarışma saat 23.00'te başlayıp bir gün sürecek. Katılım için Türk vatandaşlığı, cep telefonu ve e-posta onayından başka bir şart aranmayacak. Kayıt sonrası yarışma gününe kadar açık olacak test soruları çözülebilecek. İsteyen bireysel olarak ya da en fazla dört kişiden oluşan grup şeklinde de yarışabilecek. Birinci 10 cumhuriyet altın, ikinci 5 cumhuriyet altın, üçüncü ise 3 cumhuriyet altınıyla ödüllendirilecek.

Bayrağı yakalayan kazanır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medyadan şu mesajı paylaştı: 24 saat içerisinde soruları çözüp bayrağı yakalayan yetenekler, 2019'un siber yıldızı olacak. Başvurular http://siberyildiz.com 'da.

Dereceye girene iş imkanı

2017'deki yarışmaya 12 bin 416 bireysel, bin 256 grup kayıtlı yarışmacı katılmıştı. Dereceye girenlerin bir kısmı BTK ve kamu kurumlarında istihdam imkanı sunuldu.

Miray ÇİMEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber