29 Haziran 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Haziran 2007 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-LİDERLER TURU DEVAM EDİYOR

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince düzenlenen mitinglere Kütahya ve Aydın'da devam edecek. Erdoğan bu illerde bazı açılışlara da katılacak.(Saat:11.45/19.15)

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Elazığ'da bazı ziyaretlerde bulunacak.(Saat:17.00)

-GP Genel Başkanı Cem Uzan, Denizli'de basın toplantısı düzenleyecek ve Manisa'ya geçerek seçim çalışmalarını sürdürecek.(İZLENİYOR)

-ERSÜMER VE ÇAKAN DAVALARINDA KARAR AÇIKLANIYOR

-Eski Enerji Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın Yüce Divan yargılamalarında karar açıklanacak.(Saat:10.00)

-KESK'TEN BASIN TOPLANTISI

-KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yaşanan son gelişmeler ve Kurum'un uygulamaları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.(Saat:11.00)

-DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, 2007 Mayıs ayına ait dış ticaret istatistikleri ile 2007 1. dönem imalat sanayinde ücret ve kazanç verilerini açıklıyor.(Saat:10.00)

-SHP LİDERİ KARAYALÇIN: ?BU SEÇİMİN GÜNDEMİ YOK, SİMGESİ MAZOT?

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, seçimlere bir aydan az bir süre kalmasına rağmen, çok gergin bir seçim kampanyası yaşandığını söyledi. Türkiye'nin klasik kutuplaşmasının tüm yönlerinin ortaya çıktığını ifade eden Karayalçın, siyasi partilerin seçim beyannamelerinin de yetersiz olduğunu ileri sürdü. Seçim beyannamelerinin ?mazot? tartışmalarına endekslendiğini belirten Karayalçın, ?Bu seçimin gündemi yok, simgesi mazot? dedi.

-Türkiye'deki siyaset alanının Cumhurbaşkanlığı seçiminin mahkemelik olması nedeniyle, çöktüğünü öne süren Karayalçın, 22 Temmuz seçimlerinin de yenilenme riski bulunduğunu söyledi. Karayalçın, ?Türkiye, 27 Nisan 2007'de çökmüş bir siyaset alanının yasalarıyla 22 Temmuz seçimlerine gidiyor. Aynı girdilerle aynı çıktı elde edilir. Çökmüş olan alanın kurumlarıyla, kurallarıyla bir sonuç elde edemezsiniz? dedi.

-BANKALAR KREDİ VE RİSK AĞIRLIKLARINI YENİDEN BELİRLEYECEK

-Bankacılık sektörünün uygulanması için erken olduğu yönünde eleştirdiği Basel II'yle kredi ve risk ağırlıkları da değişecek. Bankalar, konut ipotekli kredilerde yüzde 35 risk ağırlığı uygulayacak. Bu kriterin karşılanmadığının belirlenmesi durumunda standart risk ağırlığı artırılacak.

-Bankacılık sektörünün sorunlu aktiflerinin en büyük kaynağını oluşturan ticari gayrimenkul ipoteği karşılığı krediler için, Basel II kapsamında uygulanacak risk ağırlığı prensip olarak yüzde 100'den farklı olmayacak.

-GURBETÇİ, "NÜFUS PLANLAMASI"NDA DAHA BİLİNÇLİ

-Dünya Bankası'nın yaptığı araştırmalar, gelişmiş ülkelere göç edip tekrar Türkiye'ye dönen vatandaşların nüfus planlaması konusunda daha bilinçli olduğunu ortaya koydu.

-ALMANYA'DAKİ TÜRKLER RÜŞDİ'YE ŞÖVALYE ÜNVANI VERİLMESİNE FARKLI TEPKİLER VERİYOR

-Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi'ye İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth tarafından şövalye ünvanı verilmesine Almanya'daki Müslümanlardan farklı tepkiler geldi.

-TRAFİKTEKİ ARAÇ SAYISI 15 YILDA 7.8 MİLYON ARTTI

-Türkiye'de trafikte dolaşan araç sayısı son 15 yıllık süreçte 3 katına çıktı. Türkiye'de 1992 yılında sadece 4.5 milyon araç varken bu yıl nisan sonu itibariyle 7.8 milyon araç daha trafiğe katıldı ve 12.4 milyona kadar yükseldi.

-AB DÖNEM BAŞKANLIĞINI PORTEKİZ DEVRALIYOR

-Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren Portekiz, 1 Temmuz itibariyle AB Dönem Başkanlığını Almanya'dan devralacak. Yeni AB Antlaşmasını sonuçlandırmaya ağırlık verecek olan Portekiz, Fransa'nın Türkiye'ye yönelik olumsuz tutumunun yaratacağı sorunlarla uğraşmak zorunda kalacak.

-Avrupa sınırlarının belirlenmesi için ?Akil Adamlar? grubunun toplanması ve bu konunun Aralık Zirvesi'nde ele alınmasını isteyen Sarkozy, Türkiye'nin AB'ye entegrasyon anlamına gelen başlıkları engellemeyi sürdürecek.

-DİYANET'TEN ?SUYU İSRAF ETMEYİN? UYARISI

-Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, Hz. Peygamberin ?denizden bile abdest alırken suyu israf etmeyiniz? sözünü anımsatarak, yaklaşan su kesintilerinin nedeninin israf olduğunu söyledi. Görmez, ?Allah'ın insanlara bol bol verdiği her şeyi tasarruflu kullanmak lazım. Suyu da israf etmeyin? önerisinde bulundu.

-ÜST GEÇİTTE ÖZLÜ SÖZLER

-Genelkurmay Başkanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında bulunan üst geçit özlü sözlerle süslendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber