İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Havza yönetiminde her kurum var ilgilisi yok

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre, havza ölçekli yönetim planlarını hazırlanmak üzere yönetim kurulu oluşturuldu ama yönetim kuruluna her kurumdan temsilci alınırken, asıl işi bu olan BÜGEM'den bir temsilciye kurulda yer verildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ocak 2019 11:30, Son Güncelleme : 18 Ocak 2019 11:31
Havza yönetiminde her kurum var ilgilisi yok

18 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazetede, Havza Yönetimi Merkez Kurulu, Havza Yönetim Heyetleri ve İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurullarının Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ yayımlandı.

Tebliğin 5. maddesiyle Havza Yönetimi Merkez Kurulunun kimlerden oluşacağı tek tek belirtildi. Ancak Dışileri Bakanlığı'ndan dahi temsilcinin alındığı kuruma, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden herhangi bir temsilci alınmadı.

Oysaki yürürlükte olan 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 414. maddesinde, tarım havzalarının faaliyet ve işleyişi ile ilgili hizmetleri yürütmek, bitkisel üretim ile ilgili bilgi sistemleri kurmak, bitkisel ürünlerde üretim, verimlilik ve çeşitliliği artırmak gibi görevler, Bitkisel Üretim genel Müdürlüğüne verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber