Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi hakkında Adalet Bakanlığı Duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İdari yargı kararnamesi 27.06.2007, adli yargı kararnamesi ise 28.06.2007 tarihinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca karara bağlanmış ve her iki kararname ilgililerin bilgilenmeleri, eşi öğretmen olan hâkim-savcılarımızın atama işlemlerini başlatabilmeleri ve çocukları sınava girenlerin okul tercihlerinde dikkate alabilmeleri amacıyla Genel Müdürlüğümüz web sayfasında yayımlanmıştır.

1-Bu kararnamelerde yer alan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın Temmuz maaşlarını eski görev yerlerinden alabilmeleri ve 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak genel seçimlerde bulundukları yerlerde oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla atama emirlerine ilişkin tebligatlar 13.07.2007 tarihinde ağır ceza cumhuriyet başsavcılıklarına faks yoluyla gönderilecek, ilgililerin 16.07.2007 Pazartesi günü ilişik kesmeleri istenecektir.

2-Kararnamede yer alan seçim kurullarında görevli hâkimler eski görev yerlerinde seçim işlemlerinin bitimine kadar yetkili kalacaklardır. Buna ilişkin tebligatlar ayrıca gönderilecektir.

3-Kararnamede yer alan ve eş durumu olan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın Personel Genel Müdürlüğüne müracaatları halinde, yeni görev yerlerini belirten belgeler düzenlenerek kendilerine gönderilecektir.

4-Kararnamede yer alan ve bu güne kadar 2007 yılı izinlerini kullanmayan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın adli tatilden önce yeni görev yerlerinde göreve başlamaları halinde iş ve kadro durumunun uygun olması kaydıyla adli aravermeden faydalandırılmaları sağlanacaktır.

Adli ve idari yargı kararnameleri ile yerleri değişen bütün hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler saygılar sunarım.

İbrahim OKUR

Hâkim

Personel Genel Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber