KPSS 2007/5 Yerleştirme İşlemleri Soru-Cevap Dosyası (3)

28 Haziran'da başlayan KPSS tercih işlemlerine yönelik soru ve cevap dosyalarını yayımlamaya devam ediyoruz. İlk dosyayı 27 Haziran'da, ikinci dosyayı ise 28 Haziran'da yayımlamıştık. Bugün soru ve cevap dosyalarının üçüncüsünü yayımlıyoruz. Bu dosyamızda yine seçtiğimiz beş adet soru ve bunlara verdiğimiz cevaplar yer almaktadır. Dosyaya ulaşmak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HANGİ KADROLAR SÖZLEŞMELİDİR? DERECE BÖLÜMÜ NE ANLAMA GELİYOR?

Benim sorum, son alımlarda osym'nin memur kadrosunda bazı kadro derecelerini 0 olarak göstermesi. Memurlarda kadro 14'ten başlayıp geriye doğru yükselme şeklinde gider. Ancak 0 derece kadro hakkında bilgi bulunmuyor.

Sınıfı belirtilmeyen kadrolar KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyonlardır. Ancak bu kadrolar 4/B gibi değildir. 399'a tabi sözleşmeli olarak adlandırılan bu kadrolar memur kadroları güvencelidir. 399'a tabi sözleşmeli kadrolar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Derecenin adayları ilgilendiren hiçbir yönü bulunmamaktadır. Aynı unvan olup da derecenin daha düşük veya daha yüksek olması maaşın daha yüksek veya daha düşük olmasına hiçbir etkisi yoktur. Bu düzenleme tümüyle teknik bir ayarlamadan ibarettir. Adayların tercihlerini yaparken erece konusunu hiç dikkate almaması gerekmektedir.

YÜKSEK LİSANS NE SAĞLAR?

Ben şuan bir devlet dairesinde 4 yıldan beri memur olarak çalışmaktayım. Metalurji mühendisliğini bitirmiş olarak kpss ye girdim. Bu yılda makina mühendisliğinde yüksek lisansı bitirdim. makina mühendisi olarak başvurabilirmiyim?

Yüksek lisans adaylara kadro unvanı vermez. KPSS yerleştirmelerinde lisans öğrenimine bakılmaktadır.

MEB ONAYLI BİLGİSAYAR SERTİFİKASI

Bir çok aday hala aynı soruyu sormaktadır. "Ben şu bölüm mezunuyum. Okurken bilgisayar dersi aldım. Başvuru yapabilir miyim?" Önceki dosyamızda bu konuyu açıkladık. Lütfen 2 nolu dosyada yer alan ilk soru ve cevaba bakınız. Özetleyecek olursak okuldayken zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar meb onaylı sertifika sahibi sayılmaktadır.

KPSS'DE KAÇINCI SIRADA OLDUĞUMU ÖĞRENEBİLİR MİYİM?

Sitemizde lisans ve önlisans mezunları için bu konuda iki dosya bulunmaktadır. Bakmak için tıklayınız.

TERCİH SIRALAMASI ÖNEMLİ MİDİR?

Şu anki yerleştirmede tercih sıralaması önemlimidir? yoksa puanımıza göre seçtiğimiz yerlerden yaptığımız sıralamaya bakılmaksızın yerleştirme yapılacakmıdır? Bilen varsa lütfen yardımcı olabilirmi?

Tercih etmiş olduğunuz hiçbir kadroya sizden daha düşük puanlı birisi atanamayacaktır. Bu nedenle en çok gitmek isteğiniz kadroyu en üste yazınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber