Emekli de işçi zammı istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi emeklilerinin örgütleri kamu işçilerine yapılan zammın işçi emeklilerinin aylıklarına da yansıtılmasını talep ediyor.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, yaptığı açıklamada, emekli aylıklarına yılın ikinci döneminde yapılacak zam miktarı konsundaki belirsizliğin sürdüğünü söyledi.

Memur maaşlarına yapılan zam oranının memur emeklilerinin aylıklarına yapılacak artış konusunda aynen uygulandığına işaret eden Çalışkan, "Kamu işçilerinin ücretlerine yapılan zam, işçi emeklilerinin aylıklarına 1 Temmuzdan itibaren aynen yansıtılmalı" dedi.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de Türkiye'de çalışanların ücretleri dikkate alındığında işçi ücretlerine yapılan zammın yetersiz kaldığını belirterek, çalışanların ücretlerinin önemli bir bölümünün açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldığına işaret etti.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise emekli aylıklarına yapılacak zammın seyyanen olmasının, emekli aylıkları arasındaki adaletsizliğin giderilebilmesi için en doğru yöntem olacağını söyledi.

İşçi emeklilerinin aylıklarına yılın ikinci 6 ayı için Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılması öngörülüyor. Türkiye İstatistik Kurumu yılın ilk 5 ayındaki enflasyonu yüzde 4.12 olarak açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber